decolast

10 grappige feiten over Minecraft


Al ben je een echte Minecraft veteraan of speel je het spel net een maandje, ik heb enkele grappige feiten over Minecraft die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. De enderman spreekt Engels

De enderman spreekt al sinds dat hij in het spel kwam Engels. Huh, is dat je nooit opgevallen? Dat kan kloppen! Ze spreken het namelijk achterstevoren en de toonhoogte is verlaagd. Ze zeggen dingen als 'what's up?', 'this way' en 'forever'.


2. De eerste versie van Minecraft is gemaakt in 6 dagen

Het duurde maar 6 dagen voordat de eerste alpha versie van Minecraft was gereleased. In 2009 wilde Notch graag een sandbox game maken. Op 10 mei startte hij en op 16 mei kwam de eerste versie van Minecraft online.


3. Creepers waren een foutje

Een van je grootste vijanden in Minecraft is de creeper. De creeper kwam tot leven door een foutje van Notch. Hij wou graag een varken maken, maar hij had de waarde van de lengte en hoogte omgewisseld. Het zag er wel grappig uit en zo ontstond de creeper.


4. In de nether hoor je de geluiden van de kat van C418

C418 is de 'geluidsman' van Minecraft. Hij heeft de geluiden van de ghast gemaakt. Maar waar komen die geluiden nou eigenlijk vandaan? Van C418's kat! Hij nam per ongeluk een geluid op dat zijn kat maakte en wou het gebruiken voor de ocelots. Dat klonk niet zo goed, dus werd het voor de ghasts gebruikt.


5. Minecraft heette eerst 'Cave Game'

Tijdens de eerste dagen van Minecraft, heette het 'Cave Game'. Dit werd enkele dagen later veranderd in Minecraft.


6. Alle koeien zijn vrouwelijk

Alle koeien in Minecraft zijn vrouwelijk want ze geven allemaal melk. Er is dus geen enkele stier in Minecraft. Hoe planten de koeien zich dan voort? Dat weet niemand.


7. Boats en minecarts kunnen ook pijn voelen

Ze hebben namelijk 3 hartjes (6 health). Daarom kun je soms ergens tegenop botsen, zonder dat je bootje kapot gaat.


8. Mojang heeft de piston en paarden niet zelf gemaakt

Mojang heeft deze dingen namelijk overgenomen van mods: de piston mod van Hippoplatimus en Mo'Creatures van Dr. Zhark. Dus, als je ooit een mod maakt, weet dat hij ooit in Minecraft kan komen!


9. Je kunt een creeper forceren om te exploderen

Door ze met een flint en steel aan te raken, exploderen ze. Erg leuk om je vrienden mee te laten schrikken!


10. De enderdragon is een meisje

De enderdragon is een meisje en Notch heeft ooit gezegd dat ze Jean heet.Reacties op 10 grappige feiten over Minecraft


 1. lentezomerenherfst - Beantwoorden

  uik wind thut soper good ik vind dat iedereen pri imekrfeter

 2. zcsklxzniksidahuijznxk - Beantwoorden

  suer= goed nu denk iederen pro minequaper

 3. Boaz - Beantwoorden

  dit vindt ik personlijk wel leuk over een maand krijg ik een PS4 en ga ik Minecraft kopen en spelen met deze tips et ik hoe ik moet overleven! :)

 4. Femke - Beantwoorden

  Ik vind het superleerzaam ik ben tien en ik speel al iets van acht jaar minecraft en wist dit nog nooit door deze blog of weetjes of hoe je het ook noemt heb ik inspiratie gekregen om een boek te schrijven over minecraft en een vriendin en ik wouden ergens over iets leuks een opstel maken nou onderwerp gevonden!!!

 5. Dirk (8 jaar, bijna 9. Nog 7 nachtjes slapen) - Beantwoorden

  super leerzaam en opschool denken iedereen dat ik nu een pro minekrefter ben hahahahahahahahagha maar dat is niet zop maar dat zeg ik niet want nu vinden alle meidjes mij super leuk en ik eb 5 vriendettinnetjes en ik ben echt blij nu :)

 6. pro minekrefter - Beantwoorden

  ik ben is een am pro minekrefter dat is pro noob ik ben 1239021301231201023 girl anime bebe

 7. Dirk (8 jaar, bijna 9. Nog 7 nachtjes slapen) - Beantwoorden

  Heel leuk, iedereen denk nu dat ik een pro minekrefter ben hahahaahahahah maar dit is niet maar daardoor vinden alle meisje sop school mij nu leuk en ik heb daardoor 5 vriendennitjes ik ben echt super gelukkig haha :)

 8. anoniem - Beantwoorden

  veel geluk met u meisjes dirk

 9. niet ik - Beantwoorden

  geniaal dat de enderdragon jean heet XD