decolast

10 Minecraft tips - Deel #2


In Minecraft heb je veel, maar dan ook echt veel mogelijkheden. Daarom 10 kleine tips voor beginnende spelers. Bekijk ook het vorige deel: 10 Minecraft tips die je nog niet kent

1.Don't mine down & Don't mine up

Mine nooit recht naar beneden in Minecraft! Als je dan daarna terug naar boven wil gaan, moet je je blokken weer plaatsen om omhoog te kunnen.

Wat je best ook niet doet, is blokken boven je kappen. Wie weet zit daar een creeper, ontploft die en ben je al je stuff kwijt!

2. Vervaardigingen

Als je niet meer weet hoe je bepaalde stuff moet vervaardigen, kan je steeds een kijkje nemen op deze uitgebreide pagina van de echte Minecraft Wiki:
https://minecraft-nl.gamepedia.com/Vervaardiging *
Om te weten te komen hoe je een bepaalde blok krijgt en wat je er allemaal mee kan doen, klik je gewoon op die blok in de lijst.

3. Optifine mod

Als we het woord 'Optifine' laten vallen, dan denken veel spelers direct aan de 'inzoom' functie die deze handige Minecraft mod heeft. Inzoomen is echter slechts een fractie van de mogelijkheden.
Deze mod is aan te raden en zeker voor iets minder goede computers.
https://optifine.net/home *

4. Minimap mod

minimap

Als je bepaalde Minecraft series kijkt op YouTube, kom je geregeld minimaps in de rechterbovenhoek tegen. Als je ook wat meer zicht op de wereld wil krijgen, is het misschien een goede tip om ook een minimap mod te downloaden. Als je deze mod ook voor servers wil gebruiken, kijk dan goed in de regels van de server om zeker te zijn dat je de mod mag gebruiken.

5. MineatlasMineatlas * is een gratis website waarop je een biome map van je wereld kan krijgen.  In-game doe je gewoon /seed. Je krijgt dan een code die je kan invullen op de website van Mineatlas.

6. Lava tip

Als je per ongeluk in de lava bent gesprongen, ga dan zo snel mogelijk weer uit de lava. Als je dan doodgaat, kan je  je stuff daarna weer komen halen en is die meestal niet weg.

7. Gratis mobiele editie op Windows 10

De Pocket Edition op iOS, Android, Windows Phone... is betalend, maar wist je dat je de Minecraft:Windows 10 Edition (gebaseerd op de Pocket Edition) gratis kunt downloaden als je de PC/Mac ('Java') versie van het spel al hebt? Hoe je dat doet, vind je hier.

8. Onthoud bij het craften het patroon

De meeste crafting recepten zijn niet zo ver gezocht. Vaak zit er een bepaalde logica achter. Bv:
voorbeeld1

voorbeeld2

Bron foto's: Engelstalige Minecraft Wiki

9. Maak nooit huizen van dirt

Creepers kunnen huizen van dirt veel te gemakkelijk opblazen. Cobblestone en hout zijn dus betere keuzes, en als je echt het beste materiaal wilt hebben in survival, ga je voor obsidian.

10. Vraag hulp

Als je ergens niet eruit geraakt, aarzel dan niet om andere spelers om hulp te vragen. Minecraft heeft een zeer grote community, waardoor er altijd wel mensen beschikbaar zijn om je te helpen. Enkele links:

Voor veel problemen zijn er ook video's en tutorials beschikbaar.

Aarzel niet om in de reacties jouw tips & tricks achter te laten!

Veel speelplezier!

*De websites achter deze links zijn geen eigendom van Minecraftkrant zelf. Wij bieden deze links slechts ter informatie aan en zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze links.


Reacties op 10 Minecraft tips - Deel #2


  1. beste speler ooit - Beantwoorden

    Hallo, Ik geef hier nu in 10 stappen hoe je de enderdragon moet verslaan. 1: Hak hout en maak een houten pickaxe. Gebruik die pickaxe om steen te hakken en maak met die steen een stenenpickaxe.2: Maak een stenen bijl en vermoord de dieren die je kan vinden voor eten. Kook het eten in een oven. 3: Klik op de knop op je toetsenbord "F3". Zoek dan naar je xyz coördinaten. Ga naar 12y en ga daar in een rechte lijn stripminen. Doe dit totdat je iron hebt gevonden misschien zelf diamond. Als je een grot vind ga je daar natuurlijk in en zoek je die grot door. Als je full iron gear hebt (of misschien wel diamond gear). Maak ook alle iron tools en maak een bucket. Ga dan naar een ondergrondse lava poel en zoek ook water. Doe het water in je bucket en ga dan naar de lava poel. Zoek nu op internet "how to make a nether portal with water and lava". Doe dit precies na en ga dan naar de nether. 4. Als je in de nether bent ga je zoeken naar een netherfort. Als je daar in bent gekomen ga je op zoek naar een blazespawner. Daar kill je blazes totdat je minimaal 7 blaze powder hebt. Ga dan terug naar de normale wereld. 5. Enderpearls. Om nu de enderdragon te verslaan moet je de end-portal vinden. Daarvoor heb je ender-eyes nodig. ender-eyes maak je door blaze powder te combineren met enderpearls. je hebt minimaal 14 enderpearls nodig. zodat je 14 ender-eyes kan maken. Doe dit door of te traden met dorpelingen of door endermans te killen. 6. Als je 14 ender-eyes hebt gooi je die in de lucht en ga je in de richting van ender-eye. Gooi niet elke keer je ender-eye maar gooi hem om de 400 blokken. Als de ender-eye in de grond gaat moet je naar beneden graven en daar vind je als het goed een soort gangen en daar ergens is dan de end-portal. 7. als je de portal hebt gevonden plaats je je overige ender-eyes in de portal en ga je erin. 8. om de enderdragon te verslaan heb je een zwaard een boog, veel blokken, een waterbucket, eten en veel bedden nodig. 9. als je als eerst in de end komt moet je bouwen naar het midden. schiet dan met je boog alle kristallen kapot met je boog. na een tijdje komt de enderdragon naar beneden en dan plaats je een bed met een blok aan de zijkant. dan klik je met je rechtermuisbutton op het bed en dan krijgt de dragon damage. dat blijf je herhalen tot hij dood is. je kan ook onder de dragon staan en hem dan slaan. 10. als je de enderdragon hebt verslagen komt er een ei op de bovenkant van de terugportal. daar klik je op en dan komt hij ergens anders op de grond. hak de grond rondom het ei weg en plaats een fakkel onder de blok waar het ei op staat. hak dan het blok waar het ei op staat weg en dan kan je het ei oppakken. ga dan terug naar de wereld en dan heb je het gehaald.

  2. Pro - Beantwoorden

    Hallo, deze site heeft echt heel slechte tips. Ik geef hier nu in een aantal stappen hoe je de enderdragon moet verslaan. 1: Hak hout en maak een houten pickaxe. Gebruik die pickaxe om steen te hakken en maak met die steen een stenenpickaxe.2: Maak een stenen bijl en vermoord de dieren die je kan vinden voor eten. Kook het eten in een oven. 3: Klik op de knop op je toetsenbord "F3". Zoek dan naar je xyz coördinaten. Ga naar 12y en ga daar in een rechte lijn stripminen. Doe dit totdat je iron hebt gevonden misschien zelf diamond. Als je een grot vind ga je daar natuurlijk in en zoek je die grot door. Als je full iron gear hebt (of misschien wel diamond gear). Maak ook alle iron tools en maak een bucket. Ga dan naar een ondergrondse lava poel en zoek ook water. Doe het water in je bucket en ga dan naar de lava poel. Zoek nu op internet "how to make a nether portal with water and lava". Doe dit precies na en ga dan naar de nether. 4. Als je in de nether bent ga je zoeken naar een netherfort. Als je daar in bent gekomen ga je op zoek naar een blazespawner. Daar kill je blazes totdat je minimaal 7 blaze powder hebt. Ga dan terug naar de normale wereld. 5. Enderpearls. Om nu de enderdragon te verslaan moet je de end-portal vinden. Daarvoor heb je ender-eyes nodig. ender-eyes maak je door blaze powder te combineren met enderpearls. je hebt minimaal 14 enderpearls nodig. zodat je 14 ender-eyes kan maken. Doe dit door of te traden met dorpelingen of door endermans te killen. 6. Als je 14 ender-eyes hebt gooi je die in de lucht en ga je in de richting van ender-eye. Gooi niet elke keer je ender-eye maar gooi hem om de 400 blokken. Als de ender-eye in de grond gaat moet je naar beneden graven en daar vind je als het goed een soort gangen en daar ergens is dan de end-portal. 7. als je de portal hebt gevonden plaats je je overige ender-eyes in de portal en ga je erin. 8. om de enderdragon te verslaan heb je een zwaard een boog, veel blokken, een waterbucket, eten en veel bedden nodig. 9. als je als eerst in de end komt moet je bouwen naar het midden. schiet dan met je boog alle kristallen kapot met je boog. na een tijdje komt de enderdragon naar beneden en dan plaats je een bed met een blok aan de zijkant. dan klik je met je rechtermuisbutton op het bed en dan krijgt de dragon damage. dat blijf je herhalen tot hij dood is. je kan ook onder de dragon staan en hem dan slaan. 10. als je de enderdragon hebt verslagen komt er een ei op de bovenkant van de terugportal. daar klik je op en dan komt hij ergens anders op de grond. hak de grond rondom het ei weg en plaats een fakkel onder de blok waar het ei op staat. hak dan het blok waar het ei op staat weg en dan kan je het ei oppakken. ga dan terug naar de wereld en dan heb je het gehaald.

  3. Max - Beantwoorden

    HalloIk ben een poos aan het spelen geweest samen met mn vader. En nu rolt in mijn stuk van mine craft creatief mijn inventaris van boven naar beneden. Hoe kan dat gebeuren. Kan iemand mij dat vertellen.