decolast

10 Minecraft tips - Deel #2


In Minecraft heb je veel, maar dan ook echt veel mogelijkheden. Daarom 10 kleine tips voor beginnende spelers. Bekijk ook het vorige deel: 10 Minecraft tips die je nog niet kent

1.Don't mine down & Don't mine up

Mine nooit recht naar beneden in Minecraft! Als je dan daarna terug naar boven wil gaan, moet je je blokken weer plaatsen om omhoog te kunnen.

Wat je best ook niet doet, is blokken boven je kappen. Wie weet zit daar een creeper, ontploft die en ben je al je stuff kwijt!

2. Vervaardigingen

Als je niet meer weet hoe je bepaalde stuff moet vervaardigen, kan je steeds een kijkje nemen op deze uitgebreide pagina van de echte Minecraft Wiki:
https://minecraft-nl.gamepedia.com/Vervaardiging *
Om te weten te komen hoe je een bepaalde blok krijgt en wat je er allemaal mee kan doen, klik je gewoon op die blok in de lijst.

3. Optifine mod

Als we het woord 'Optifine' laten vallen, dan denken veel spelers direct aan de 'inzoom' functie die deze handige Minecraft mod heeft. Inzoomen is echter slechts een fractie van de mogelijkheden.
Deze mod is aan te raden en zeker voor iets minder goede computers.
https://optifine.net/home *

4. Minimap mod

minimap

Als je bepaalde Minecraft series kijkt op YouTube, kom je geregeld minimaps in de rechterbovenhoek tegen. Als je ook wat meer zicht op de wereld wil krijgen, is het misschien een goede tip om ook een minimap mod te downloaden. Als je deze mod ook voor servers wil gebruiken, kijk dan goed in de regels van de server om zeker te zijn dat je de mod mag gebruiken.

5. MineatlasMineatlas * is een gratis website waarop je een biome map van je wereld kan krijgen.  In-game doe je gewoon /seed. Je krijgt dan een code die je kan invullen op de website van Mineatlas.

6. Lava tip

Als je per ongeluk in de lava bent gesprongen, ga dan zo snel mogelijk weer uit de lava. Als je dan doodgaat, kan je  je stuff daarna weer komen halen en is die meestal niet weg.

7. Gratis mobiele editie op Windows 10

De Pocket Edition op iOS, Android, Windows Phone... is betalend, maar wist je dat je de Minecraft:Windows 10 Edition (gebaseerd op de Pocket Edition) gratis kunt downloaden als je de PC/Mac ('Java') versie van het spel al hebt? Hoe je dat doet, vind je hier.

8. Onthoud bij het craften het patroon

De meeste crafting recepten zijn niet zo ver gezocht. Vaak zit er een bepaalde logica achter. Bv:
voorbeeld1

voorbeeld2

Bron foto's: Engelstalige Minecraft Wiki

9. Maak nooit huizen van dirt

Creepers kunnen huizen van dirt veel te gemakkelijk opblazen. Cobblestone en hout zijn dus betere keuzes, en als je echt het beste materiaal wilt hebben in survival, ga je voor obsidian.

10. Vraag hulp

Als je ergens niet eruit geraakt, aarzel dan niet om andere spelers om hulp te vragen. Minecraft heeft een zeer grote community, waardoor er altijd wel mensen beschikbaar zijn om je te helpen. Enkele links:

Voor veel problemen zijn er ook video's en tutorials beschikbaar.

Aarzel niet om in de reacties jouw tips & tricks achter te laten!

Veel speelplezier!

*De websites achter deze links zijn geen eigendom van Minecraftkrant zelf. Wij bieden deze links slechts ter informatie aan en zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze links.


Reacties op 10 Minecraft tips - Deel #2


  1. Max - Beantwoorden

    HalloIk ben een poos aan het spelen geweest samen met mn vader. En nu rolt in mijn stuk van mine craft creatief mijn inventaris van boven naar beneden. Hoe kan dat gebeuren. Kan iemand mij dat vertellen.