decolast

Capes in Minecraft


"Wow, ben jij een superheld?"

Misschien heb je er wel eens een gezien, zo'n cape. Als je veel op grote servers speelt kan het zomaar zijn dat je ineens een speler voorbij ziet rennen die lijkt op een superheld, omdat er een elegante lap pixel-stof achter hem aan zwiept. Het kan zijn dat dit komt omdat je mods gebruikt zoals OptiFine, maar sommige spelers hebben capes die ook iedereen zonder mods kan zien. Met de nieuwe capes van MineCon 2016 in zicht, leek het me interessant om eens wat meer te vertellen over capes.

Geschiedenis

Toen Notch bezig was met het maken van het spel, vond hij dat sommige spelers een soort speciale onderscheiding verdienden die alle andere spelers konden zien. Hij bedacht toen de capes. Capes zijn extreem zeldzame kledingstukken die verder geen invloed hebben op het spel. Capes zijn een soort statussymbool voor spelers. Er zijn in het hele spel momenteel minder dan 12.000 capes aanwezig. Met meer dan 24 miljoen verkochte kopieën van de PC-versie van het spel betekent dat dat slechts 1 op de 2000 PC-spelers een cape heeft! Sinds de update van 1.9 hebben cape-eigenaren ook speciale elytra-skins gekregen die per cape verschillend is.

(Speciale skins op de elytrae van cape-eigenaren)

Zeldzame capes

In vroege stadia werden deze capes alleen gegeven aan spelers als Notch daar zin in had. Zo gaf hij een cape aan Micleee, de bedenker van de pigmen, aan JulianClark, dannyBstyle, MrMessiah en aan akronman1, de miljoenste koper van het spel. Deze capes waren allemaal speciaal gemaakt voor de genoemde spelers, en zijn dus op geen enkele manier te krijgen. Deze spelers lijken het spel nog zelden te spelen, dus de kans dat je ze tegen komt is vrijwel nul. Verder maakte hij ook een cape voor zichzelf en andere medewerkers van Mojang. De Mojang cape wordt maar gedragen door 50 mensen.


De cape van akronman1, de miljoenste koper van Minecraft

MineCon capes

Er zijn echter ook capes die je vaker kan tegenkomen. Sommige capes kan of kon je verdienen, maar de meest voorkomende capes zijn toch de MineCon capes. MineCon is een conventie waar elk jaar weer duizenden Minecrafters op af komen om mensen te ontmoeten en allerlei evenementen bij te wonen over Minecraft. De MineCon capes zijn de minst zeldzame capes. Ongeveer 99% van alle capes bestaat uit MineCon capes. Ook de bezoekers van MineCon 2016 kunnen een cape verwachten. Het is op het moment van schrijven nog onbekend hoe deze er uit zal komen te zien, maar er bestaan veel hints dat het te maken zal hebben met het thema ‘The End’.

De MineCon 2011 cape. De zeldzaamste MineCon cape, waar er minder dan 1600 van zijn

Capes als bedankje of prijs

In de laatste categorie zitten capes die werden (en worden) gegeven als beloning of prijs voor bijzondere prestaties, of als een soort bedankje voor het helpen van Mojang. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Translator capes, die zijn uitgegeven aan mensen die hebben geholpen met het vertalen van Minecraft naar andere talen. Verder is er de Realms Mapmaker cape, die wordt uitgegeven aan mapmakers die goede maps inzenden naar de Realms service van Mojang. Dan zijn er nog de Mojira capes, voor de moderatoren van het bug-reporting platform van Mojang en als laatste zijn er nog de Scrolls en Cobalt capes, die werden uitgegeven aan spelers die bepaalde wedstrijden hebben gewonnen in de spellen Scrolls en Cobalt, die beiden gemaakt zijn door medewerkers van Mojang. Van deze capes zijn er in totaal minder dan honderd in het spel. Deze zijn dus echt extreem zeldzaam!

De Realms Mapmaker cape. Momenteel hebben slechts 22 mensen deze cape!

Als je dus een speler ziet met een cape, zorg dan zeker dat je een screenshot maakt, want het zou zomaar kunnen dat je die cape verder nooit meer tegenkomt!

Als je meer wil lezen over capes kan je een kijkje nemen op de Engelse gamepedia pagina, of op deze handige site bekijken hoe alle capes er uit zien en welke spelers die capes nou precies hebben.

Bedankt voor het lezen!

Reacties op Capes in Minecraft


  1. NoDqrpy - Beantwoorden

    lol die capes zijn echt mythisch bdl denk na 22 van de 10 mil minecraft spelers hebben die cape

  2. sheima - Beantwoorden

    ik wil graag gratis ninecraft

  3. game_pro1 - Beantwoorden

    wow geef mij plzzzzz een cape