De 5 beste Minecraft server plugins om Lag te verminderen in 2023

  • 2023-02-09
  • 631 Bekeken
2023-02-09

De 5 beste Minecraft-plugins om Lag te verminderen in 2023

Heb je ooit problemen gehad met lag op je Minecraft-server, waardoor spelers de verbinding verbraken? Server lag in Minecraft wordt vaak geproduceerd door enorme entiteiten en maps die niet volledig zijn gegenereerd. Om serverlag te voorkomen en klanten te verlaten, zullen we de beste Minecraft-plugins laten zien om lag te verminderen en je Minecraft-server te optimaliseren. Helaas is één van de grootste problemen die spelers ondervinden lag. Gelukkig zijn er een aantal plugins beschikbaar die dit probleem kunnen verminderen en het spel aanzienlijk kunnen verbeteren. In dit artikel bespreken we de beste Minecraft plugins om lag te verminderen en geven we uitgebreide uitleg over hoe ze te gebruiken.

Wat is lag in Minecraft?

Minecraft spelers ervaren af en toe lag bij het spelen van Minecraft. Dit kan gebeuren door de server, de internetverbinding of zelfs de hardware die wordt gebruikt om het spel te spelen. Om het wat eenvoudiger voor je te maken, leggen we alles uit wat je moet weten over de soorten lag in Minecraft.

Server vertraging

Server lag kan alleen worden veroorzaakt door de Minecraft server waarop je speelt. Dit soort lag gebeurt door slecht serverbeheer, niet genoeg resources op de server, of gewoon een flood aanval.

Hoewel veel mensen denken dat plugins of aanvallen de oorzaak kunnen zijn dat een server kapot gaat, is dat niet helemaal waar. Vaak beginnen servers te laggen door grote hoeveelheden spelers en slechte optimalisaties. Spigot is een softwareplatform dat specifiek is ontworpen om Minecraft-servers te ondersteunen en hen in staat stelt om op een efficiëntere manier te werken. Met spigot zullen spelers merken dat de ms (milliseconden) van lag op een server aanzienlijk verminderd zijn, waardoor het spel een stuk soepeler verloopt.

Vertraging van de client

Client lag geeft aan dat er een probleem is met de Minecraft launcher, of gewoon dat de hardware niet sterk genoeg is om het spel vast te houden. De grootste reden voor client lag is slechte hardware, omdat nieuwere versies van Minecraft veel bronnen gebruiken.

Het is ook heel eenvoudig om client lag op te lossen, en het vereist alleen het tweaken van de instellingen van je launcher. Het verlagen van alle grafische instellingen kan de FPS verbeteren en client lag voorkomen.

Verbindingsvertraging

De verbindingsvertraging is zowel aan de server- als aan de clientzijde te zien. Aangezien Minecraft servers een permanente verbinding nodig hebben om erop te spelen, kan elke daling in deze verbinding de ervaring vernietigen.

Soms kan dit soort lag zelfs ontstaan door DDoS-aanvallen, een slechte internetverbinding of gewoon problemen met de internetprovider (ISP).

Connection lag is bijna onmogelijk te verbeteren of op te lossen, omdat het niet altijd afhangt van je status, en hoeveel internet je gebruikt.

Hoe kunnen java Plugins helpen de Lag op mijn Minecraft Server te verminderen?

Het optimaliseren van een Minecraft server kan erg nuttig zijn, maar dat is alleen van de server kant. Om lag in een Minecraft server te voorkomen zijn ook wereldoptimalisaties nodig.

Bijvoorbeeld, de geladen chunks en terrains zijn een van de weinige dingen die niet met de hand geoptimaliseerd kunnen worden, zonder expertkennis in codering.

Dat is waar Minecraft lag-preventie plugins nuttig kunnen zijn voor server eigenaren. Deze plugins zijn gemaakt door ontwikkelaars die verstand hebben van codering en weten hoe ze problemen op een server kunnen voorkomen.

Niet te vergeten, dat sommige van de Minecraft plugins zijn gemaakt om bugs te repareren, die kwamen met de nieuwste updates, en zou kunnen leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Minecraft Plugins / software om Lag op Servers te verminderen

1. Chunky voor chunks

Chunky is een van de meest populaire Minecraft lag-reducerende plugins, voor alle soorten maps, en servers. Het maakt niet uit hoe klein of groot je kaart is, je kunt deze plugin gewoon downloaden, en de magie zelf zien.

Chunky is een kaart pre-generatie plugin, die je kaart verkent en alle chunks vooraf genereert, zodat spelers niet vast komen te zitten in ongeladen chunks.

Door je kaart vooraf te genereren met chunky, hoeft je server nooit chunks te laden, en bovendien zullen ze niet actief zijn, behalve als er spelers in de buurt zijn.

2. Clearlagg voor entities

Dropped items zijn een grote oorzaak van lag en kunnen zeer schadelijk zijn voor elke Minecraft server. Vooral als er elke seconde honderden items gedropt worden. Dit was een zeer traditionele manier om server lag te veroorzaken door griefers.

Met ClearLagg kun je dropped item ticks en enorme lag voorkomen. De plugin laat je een timer instellen, en zodra deze de specifieke tijd bereikt, worden alle gedropte items van de server verwijderd, waardoor de TPS verbetert en de lag vermindert.

ClearLagg gebruikt een aangepast script, dat items van de grond opruimt, en waarschuwingsberichten weergeeft, zodat spelers kunnen wachten tot het script klaar is, en opnieuw items naar elkaar kunnen droppen.

ClearLagg heeft ook de functie om de cooldown tijd te omzeilen, en onmiddellijk gedropte items te verwijderen als de server admins daarom vragen.

3. Stackmob voor mobs

Voor Minecraft servers die vaak problemen hebben met mob spawn rates, of te veel mobs die gefokt worden, kan StackMob de perfecte probleemoplosser zijn.

Het idee van StackMob is om alle mobs, die zich in dezelfde chunk bevinden, te verzamelen en slechts 1 mob te laten staan, maar dan gestapeld.

StackMob kan mobs oneindig stapelen zonder server lag te veroorzaken, en elke keer dat een mob gedood wordt, zullen de stacks verminderen, maar de mob zal blijven leven.

Het beste deel van deze plugin is dat de drop rates bewaard blijven, en geen problemen zullen veroorzaken voor je spelers, die mobs willen stapelen in hun huizen.

4. EntityClear 

EntityClearer is een andere lag-clearing plugin, die items die op de grond vallen kan despawn, maar onder bepaalde voorwaarden. Terwijl ClearLagg perfect kan omgaan met item despawn en waarschuwingsberichten achterlaat, doet EntityClearer veel meer.

EntityClearer kiezen als je belangrijkste lag clearing plugin kan soms de juiste keuze zijn voor je server.

Zodra de plugin is ingesteld, zal het altijd waarschuwingsgeluiden afspelen, samen met waarschuwingsberichten, om spelers te vertellen dat entiteiten van de grond worden opgeruimd.

Een ander goed ding over deze plugin is dat alleen massaal gedropte, of laggy items van de grond worden verwijderd, waardoor de minder-laggy items actief blijven.

Echter, als je het idee niet leuk vindt om items op de grond te laten liggen, kun je gewoon de lijst bewerken, en alle items laten despawn op je eigen voorwaarden, en de plugin zal ze volgen.

5. FarmControl 

StackMob is een zeer nuttige en geweldige plugin in de meeste gevallen, maar aangezien sommige server eigenaren mobs over de hele wereld nodig hebben, en niet stapelbaar zijn, kan FarmControl het perfecte alternatief zijn.

Met FarmControl kan je volledig je eigen regels instellen hoeveel mobs er per farm mogen bestaan, hoe ze zich zullen gedragen, en wat er gaat gebeuren eens er veel mobs gespawned zijn in één gebied.

Niet te vergeten, dat mobs in een farm niet rond hoeven te lopen of iets belangrijks hoeven te doen, behalve, als ze gebruikt worden voor het fokken, zodat je de basis AI van mobs kunt verwijderen.

De andere geweldige optie in FarmControl zijn de botsingen, die vaak server lag veroorzaken, en kunnen worden verwijderd vanuit de plugin, wat zorgt voor meer snelheid voor je server, en blije spelers.

Verminderen van de lag op de server 

Naast de bovenstaande plugins, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om de belasting op de server te verminderen en het lagprobleem aan te pakken. Hieronder staan enkele aanbevelingen:

  • Zorg ervoor dat uw server voldoende geheugen en CPU-kracht heeft
  • Houd het aantal plugins op uw server beperkt
  • Installeer een server-optimalisatie plugin, zoals NoLagg of FastCraft
  • Beperk het aantal spelers op uw server en overweeg het gebruik van een plugin voor spelerbeheer, zoals CoreProtect of PlayerLimiter
  • Verwijder onnodige werelden en beperk de grootte van de werelden op uw server

Minecraft Mods om Lag op Servers te verminderen

Het is echter niet ongebruikelijk om tegen lag op servers aan te lopen, wat het spelen onaangenaam kan maken. Gelukkig zijn er mods die kunnen helpen bij het verminderen van lag op servers. 

Een andere manier om lag op servers te verminderen is door de settings aan te passen. Bijvoorbeeld, door het verlagen van de grafische instellingen of door het aanpassen van de java-instellingen. Dit kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid gegevens die moeten worden verwerkt door de server, waardoor er minder lag optreedt.

Het is belangrijk op te merken dat er geen garantie is dat deze mods en instellingen de lag helemaal zullen verminderen, aangezien elke server anders is en veel afhangt van de specifieke setup en de hoeveelheid spelers. Desalniettemin bieden deze mods en instellingen een goede basis om lag op servers te verminderen en het spelervaring beter te maken.

1. Optifine

Optifine is een van de meest populaire Minecraft mods die specifiek is ontwikkeld om de prestaties en snelheid van het spel te verbeteren. Het biedt een aantal opties voor grafische instellingen en verbetert de prestaties door het verminderen van het aantal visuele effecten en het optimaliseren van de tekentrekker. Optifine is beschikbaar voor de meeste Minecraft-versies en is eenvoudig te installeren en te gebruiken.

2. FastCraft

FastCraft is een andere plugin die is ontworpen om de prestaties van Minecraft te verbeteren. Het werkt door het optimaliseren van de interne processen en het verminderen van de belasting op de CPU en RAM. FastCraft is beschikbaar voor verschillende Minecraft-versies en is eenvoudig te installeren en te gebruiken.

3. LiteLoader

LiteLoader is een snelle en lichte Minecraft plugin die is ontworpen om het spel sneller te maken en de prestaties te verbeteren. Het werkt door het minimaliseren van de interne processen en het verminderen van de belasting op de CPU en RAM. LiteLoader is beschikbaar voor verschillende Minecraft-versies en is eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Conclusie

Als je tegen lag op Minecraft-servers aanloopt, zijn er verschillende mods en instellingen die kunnen helpen bij het verminderen van deze problemen. Of het nu Spigot is of aanpassingen aan de java-instellingen, er is altijd iets dat je kunt proberen om de lag te verminderen en een betere spelervaring te krijgen.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.