De ultieme Minecraft PC

  • 2017-04-05
  • 2349 Bekeken
2017-04-05

Als je dacht dat jouw PC met die paar LED-ventiloren cool was, dan heb je deze constructie van Microsoft-kunstenaar Spencer Kern nog niet gezien. Wedden dat je die wilt hebben? Kern heeft de pc niet alleen van de grond af aan opgeebouwd, hij heeft zelfs bijpassende randapparatuur gemaakt.

"Deze redstone PC moest niet alleen een mooi project zijn om de release van Minecraft Windows 10 Edition Beta mee te vieren, maar ook de lancering van Windows 10 zelf", geeft Kern aan op zijn 'build blog' waar je het volledige proces kunt volgen. "Ik wilde een PC bouwen die volledig gericht is op Minecraft, zowel qua prestaties als uiterlijk." Kern liet zich inspireren door een lichtgevend stuk redstone speelgoed, en ontwierp het volledige interieur en de interne componenten van de PC, waarbij hij alle onderdelen moest aanpassen om ze in de kast te laten passen. Zelfs de aan/uit-knop werd speciaal voor dit project ontworpen.

Om het project helemaal af te maken ontwierp Kern een aangepaste Xbox One-controller met keypad, waarbij het traditionele logo werd vervangen door het gezicht van een creeper. Hij paste een mechanisch toetsenbord aan met speciaal ontworpen toetsen, ontwierp een speciale muis en een bijpassende headset.

Ongelooflijk hoe ver hij met dit project is gegaan. Als je meer wilt zien van het eindresultaat of het stap-voor-stap proces van Kern wilt volgen, surf dan naar zijn blog.


Dennis

Eigenaar Minecraftkrant, schrijf algemene artikelen over alles omtrent de Minecraft nieuwtjes.

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.