decolast

Een gratis website voor jouw Minecraft server!Een website voor jouw Minecraft server. Grote servers hebben websites die er erg mooi uitzien, maar ook honderden euro's kosten. Sinds 2014 bestaat er een software die speciaal ontworpen is voor Minecraft servers. Met deze software creëer je een plekje waar jouw spelers kunnen discussiëren, elkaars statistieken kunnen bekijken, ranks kunnen kopen en veel, veel meer. Deze software heet NamelessMC!

Het mooie aan deze software is dat het volledig gratis is. Het is erg gemakkelijk om te installeren en als je hemt eenmaal hebt geïnstalleerd, hoef je geen andere technische dingen te doen. Via een handig controlepaneel kun je van alles instellen. Maar wat kun je nou precies met NamelessMC? Dit zijn de 6 belangrijkste features:

 • Template en theme systeem. Dit betekent dat je de look van je website helemaal kunt veranderen. Je hebt keuze uit een tiental thema's dus er is keuze genoeg. Als je de thema's toch niet mooi vindt, kun je zelf een thema maken. Je hebt hier wel kennis van CSS voor nodig. 
 • Een forum. Hier kunnen spelers topics aanmaken en zo discussiëren met andere spelers. Je kunt zelf de indeling van het forum bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een categorie aanmaken voor reports, een categorie voor suggesties of een categorie voor aankondigingen. Hier ben je helemaal vrij in.
 • Server statistieken. Je kunt een speciale pagina aanmaken waar spelers kunnen zien of de server online is en hoeveel spelers er online zijn.
 • Custom pagina's. Je kunt pagina's aanmaken waar je zelf kunt bepalen wat je erop zet. Zo kun je bijvoorbeeld tutorials maken.
 • Add-ons. Er zijn enkele add-ons zoals een donatiesysteem. Je kunt zelf bepalen wat je wilt verkopen, voor welke prijs je het gaat verkopen en welke commands er in de server worden uitgevoerd wanneer iemand iets koopt. Heel handig, want dit is volledig geautomatiseerd!
 • Languages. Als je een Nederlandse server hebt, is het handig dat je website ook Nederlands is. Gelukkig hoef je niet de hele software te vertalen. Dit is al voor je gedaan.


Cool! Dat wil ik wel. Hoe installeer ik NamelessMC?

 1. Ten eerste heb je een domein, webhosting en een MySQL database nodig. Ik ga er vanuit dat je dit hebt en daarom ga ik hier niet verder op in.
 2. Je moet NamelessMC downloaden en uploaden in de /private_html/ of de /public_html/. Je kunt NamelessMC hier downloaden.
 3. Je moet nu je website bezoeken. Je wordt doorgestuurd naar een installer. Voer hier alle gegevens in en nu is NamelessMC succesvol geïnstalleerd! Zo simpel is het.

Er is een probleem die zich vaak voordoet. Als je de melding 'The requested URL was not found on this server' krijgt, moet een een bestandje genaamd '.htaccess' maken in de /private_html/ of de /public_html/. Vervolgens moet je deze tekst in dat bestandje plakken: 

Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
# changed from None to FileInfo
AllowOverride FileInfo
Order allow,deny
allow from all

Veel plezier met je nieuwe website. Als je nog vragen of problemen hebt, kijk dan eens op de Wiki of op de website.Reacties op Een gratis website voor jouw Minecraft server!


 1. Sander van Strien - Beantwoorden

  Hoe kom ik aan een MySQL Database?