Grote veranderingen aan onze website

  • 2016-07-21
  • 1867 Bekeken
2016-07-21


Vandaag hebben we met Minecraftkrant.nl definitief Wordpress achter ons gelaten. Na heel wat ontwikkelwerk zijn we overgegaan op Laravel. In dit artikel sommen we de veranderingen op.

-Snelheidswinst: De nieuwe site is vele malen sneller dan de vorige.

-Handiger om zelf nieuwe functies toe te voegen.

-Accuratere teller voor de views: Vanaf heden zullen het aantal unieke bezoekers (via IP) nauwkeuriger bijgehouden worden voor elk artikel. Bij de overgang naar de nieuwe website zijn de views (tot soms duizenden) wel gereset, dus niet schrikken als je ontdekt dat een artikel maar weinig views heeft.

-De lay-out/het thema is hetzelfde gebleven, maar wel iets verbetert.

-De artikels en pagina's zijn gewoon blijven staan. Je kan trouwens de oude links nog steeds gebruiken, hoewel we nu veel simpelere URL's gebruiken voor de artikels.

-De vele reacties op de website moesten helaas wel gereset worden.

-Je kan vanaf heden een account aanmaken en inloggen, dat kan je gebruiken om reacties te plaatsen (en in de toekomst wellicht om een server toe te voegen aan onze serverlijst). Maak dus zeker een account aan op Minecraftkrant, en blijf op de hoogte van het Minecraft nieuws.

-Voor de redacteurs dan: het adminpanel is volledig veranderd aangezien we nu geen Wordpress meer gebruiken. Heb je ook zin om mee te werken in onze redactie, bekijk dan deze pagina voor alle informatie om je eventueel aan te melden.

-Mocht je om één of andere reden toch terugwillen naar de 'oude' Minecraftkrant website, dan kan je deze openen via https://old.minecraftkrant.nl/. In plaats van gewoon op een artikel of pagina te klikken, kopieër je de URL en verander je deze van bv. https://minecraftkrant.nl/2016/07/20/review-minecraft-geheimen-survivors/ naar http://old.minecraftkrant.nl/2016/07/20/review-minecraft-geheimen-survivors/. Door de Wordpress site te behouden, zorgen we er tevens voor dat we alle oude afbeeldingen etc gewoon behouden.

-...


Binnenkort: Serverlijst

Er was de afgelopen tijd weer veel vraag naar een serverlijst op Minecraftkrant. En die komt er!

We zijn hieraan aan het werken, en hopen deze zo snel mogelijk af te werken.

Nog fouten gevonden? Plaats gerust een reactie

Er is vandaag veel moeite gedaan om fouten uit de website te halen die er zijn ingekropen met de omzetting. Uiteraard zitten er hier en daar nog wat foutjes (bv. de spoiler tags).

Heb jij ook nog een foutje gevonden? Laat dan van je horen in een reactie!

Groetjes van het Minecraftkrant team

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.