Het Minecraft nieuws van 17 december

  • 2015-12-17
  • 1512 Bekeken
2015-12-17
Vandaag (en ook gisteren) is er weer eens heel wat Minecraft nieuws gekomen. In dit artikel wil ik jullie een Nederlandstalig overzicht geven van de nieuwsitems die er geweest zijn.

Allereerst komt er op 22 december een nieuwe episode uit van Minecraft: Story Mode. Het is inmiddels de 4e episode al, het gaat dus bijzonder snel. Wellicht brengt Telltale sneller nieuwe episodes uit voor deze titel dan dat ze bij hun andere games doen.

Minecraft: Story Mode is een Minecraft spin-off game van Telltale Games (in samenwerking met Mojang) en is in feite Minecraft met een soort verhaalmodus. Wie nog niet bekend is met de game kan enkele eerdere artikels op de Minecraftkrant lezen, daar vind je bijna alle informatie over de game. Mojang heeft voor deze episode ook een trailer gemaakt, je kunt hem hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=-WWnah0T380 .

EPISODE 4 SPLASH

Tevens is de Story Mode beschikbaar gekomen in de Windows Store (voor Windows 10 en Mobile) voor $4.99. Dit is inclusief de eerste episode, alle andere zijn beschikbaar als in-app aankoop. De game bestond al eerder voor de PC, maar een voordeel van de app in de Windows Store t.o.v. een aankoop via Steam  of Telltale's website is er zeker wel. Je kan de app nl. op 10 apparaten installeren, zodat je maar 1 keer hoeft te betalen om het spel te spelen op zowel je Windows Mobile device als je Windows 10 PC.

Over nu naar de 'normale' Minecraft. De Minecraft: Wii U Edition is nu beschikbaar om te downloaden in de eShop. Mojang heeft ook nog wat extra informatie vrijgegeven over de editie. De game kost $29.99 (of een gelijkwaardige prijs) en is gebundeld met 6 van Mojang's populairste add-on packs. The Battle & Beasts Skin Pack, Battle & Beasts 2 Skin Pack, Natural Texture Pack, City Texture Pack, Fantasy Texture Pack en Festive Mash-up Pack zijn allemaal aanwezig.

WUP-N_AUME_gameplay_2

Net zoals alle Minecraft edities zal ook de Wii U Edition geüpdatet worden met functies en fixes. Vandaag staat de versie op 1.6.4 als het vergelijkt met de andere consoles, maar men is hard aan het werk om de meest recente updates te brengen. Zoals vermeld in ons vorig artikel kan je ook off-screen spelen met je gamepad!

Naast alle Story Mode en console updates valt er ook nog wat te vertellen over de Minecraft: Windows 10 Edition Beta en de Minecraft: Pocket Edition. Om de feesten aan het eind van het jaar heeft Mojang een skin pack uitgebracht voor $1.99 (of een gelijkwaardige prijs). Daarnaast zijn er ook nog heel wat bugs gefixt.

FESTIVE SKIN PACK

Als laatste zijn er ook nog nieuwe snapshots uitgebracht voor de PC/Mac (Java) versie. Het gaat om de snapshots 15W51A en 15W51B. Het bevat vooral bugfixes, een overzicht hiervan is te vinden op https://mojang.com/2015/12/minecraft-snapshot-15w51a/ . Minecraft 1.9 is waarschijnlijk niet meer voor 2015, maar zo komen we weer een stapje dichter bij de release.

blog9

Fijne feestdagen gewenst allemaal! :)

Bronnen: https://mojang.com/https://www.poweredbyredstone.net/

 

 

 

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.