Het monster van de nacht: The Phantom!

  • 2018-04-13
  • 4905 Bekeken
2018-04-13

Stel je voor: het is zaterdagmiddag en je bent je aan het vervelen. Je besluit om te gaan survivalen. Overdag verzamel je resources en 's nachts ben je bezig met je huisje, omdat er dan overal zombies en skeletons rondzwerven. De vierde nacht komt er opeens een kleine draak aanvliegen. 'Wat is het?' zou je je kunnen afvragen. Wat je je wellicht beter kunt afvragen, is hoe je van dit dier afkomt. Hij probeert je namelijk te vermoorden. Binnenkort wordt een nieuwe mob aan Minecraft toegevoegd!

Wellicht heb je bovenstaande afbeelding eerder gezien. Weet je nog, vorig jaar tijdens de eerste Minecon Earth, toen de Minecraft community een mob aan het spel kon toevoegen? Juist ja, dit is de winnende mob: The Phantom. Minecraft Earth is al meer dan een halfjaar geleden en nog steeds is deze mob niet toegevoegd aan Minecraft. Gelukkig zijn alle details over deze mob onlangs bekendgemaakt!

The Phantom, in het Nederlands de fantoom, brengt je een bezoekje als je langer dan 3 nachten niet geslapen hebt. Hoe langer je niet geslapen hebt, hoe groter de kans is dat dit monster boven je hoofd verschijnt. Als je de mob weet te verslaan, krijg je een 'phantom membrame'. Hiermee kun je je elytra's repareren. Gelukkig hoef je the phantom niet per sé te verslaan: in grotten ben je veilig. Daarnaast kun je ook een veilig onderkomen zoeken in The End, aangezien phantoms hier niet spawnen. Ik weet alleen niet zeker of dat zo'n goed idee is: daar vliegt namelijk een veel grotere draak rond.

Zoals je op bovenstaande tekening kunt zien, heeft de phantom grote vleugels en een mond. Die mond is nu verdwenen: Jens, een van de developers, vond dat de mob op een muppet leek. Hij was totaal niet eng. Vandaar dat ze de texture artist van Minecraft vroegen om het monster opnieuw te ontwerpen. Dat is zeker gelukt! Dit is het uiteindelijke resultaat:

Maar goed, wanneer valt dit monster te bewonderen? Dat weten we nog niet zeker. Er wordt verwacht dat hij gelijk met de Aquatic Update wordt gereleased. De phantom is in ieder geval al wel toegevoegd aan de meest recente snapshots. Start de recentste snapshot, creëeer een nieuwe wereld, blijf 3 nachten wakker en je zult aanschouwen! Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.