Hoe installeer je Bungeecord?

  • 2017-04-29
  • 3409 Bekeken
2017-04-29

Je bent van plan om een server te starten en je wilt graag meerdere gamemodes. Je wilt ze natuurlijk koppelen, zodat er eenheid ontstaat. Je hebt veel servers dit al zien doen. Hoe moet dit dan en is dit niet erg lastig?

Je kunt de servers koppelen met een systeem genaamd Bungeecord. Bungeecord is geen plugin, je moet het hosten op dezelfde manier als een Spigot server. Het werkt echter niet zoals een Spigot server want er valt niet op te spelen. Het is dus puur bedoelt om 2 of meer Minecraft servers te koppelen.

Omdat het configureren van een Bungeecord server lastig kan zijn, heb ik een tutorial gemaakt. Als je de tutorial stap voor stap volgt, is je Bungeecord server binnen enkele minuten online!


1.    Het downloaden en installeren van Bungeecord

Als je bij een host je server hebt gekocht, kun je meestal in het controle paneel ‘Bungeecord’ selecteren. Zorg dat je de recentste versie selecteert. Als je dit hebt gedaan, kun je de server opstarten.

Meestal is de Bungeecord die in het controlepaneel van je host staat niet de recentste versie. Het is handig om de recentste versie te hebben.

Dit doe je door Bungeecord hier te downloaden. Onder ‘Laatste succesvolle artefacten’ zie je Bungeecord.jar staan. Klik hier op.

Upload de .jar nu naar je server. Dit kan via het controlepaneel of met behulp van een programma zoals Filezilla. Noem het bestand nu custom.jar en selecteer in het controlepaneel ook ‘Custom jar’. Start de server nu op.

Als je je Minecraft servers host op een eigen VPS of dedicated server, moet je Bungeecord zelf installeren. Dit staat meestal beschreven op de website van het controlepaneel dat je gebruikt.

2.    Het veranderen van de config

Als je Bungeecord hebt opgestart, ontstaan er allerlei bestanden. Het enige bestand dat er toe doet, is config.yml. We gaan de belangrijkste dingen uit dit bestandje doorlopen.

player_limit: -1 # Dit is de maximale hoeveel spelers die online kunnen zijn. Je hebt maar 256mb ram per 250 spelers nodig.  Als je hier -1 invult, kunnen er oneindig veel spelers op je server. Dit is niet aangeraden.

ip_forward: false # het is het handigst om dit op true te zetten, vooral als je server hebt die niet cracked is. Als je dit op true zet, veranderd Bungeecord de UUIDS van de spelers naar de juiste UUIDS. Als je dit op false laat, zal een speler al zijn spullen en dergelijke verliezen als hij zijn naam veranderd.

  default:

  - bungeecord.command.server

  - bungeecord.command.list

  admin:

  - bungeecord.command.alert

  - bungeecord.command.end

  - bungeecord.command.ip

  - bungeecord.command.reload

# dit zijn de permissions van Bungeecord. Als je permissies aan ‘default’ geeft, kan iedereen die commands uitvoeren. Als je permissies aan ‘admin’ toevoegd, kun je zelf bepalen aan wie je die permissies geeft. Hier komen we later nog op terug. Een volledige lijst aan permissies valt  te vinden.

 servers:

  lobby:

    motd: '&1Just another BungeeCord - Forced Host'

    address: 127.0.0.1:25565

    restricted: false

# Hier kun je je Spigot servers toevoegen aan de Bungeecord server. Bij ‘motd’ kun je een bericht intypen dat zal verschijnen in de multiplayer list. Bij ‘address’ zul je het IP adres en de poort moeten invullen. Als je restricted op ‘true’ zet, kunnen alleen mensen joinen die de permissie bungeecord.server. hebben.

  priorities:

-       Lobby

-       Factions

# In welke server moeten de spelers komen als ze de Bungeecord server komen? Het is het handigst om de spelers in de lobby te laten joinen.  Als de lobby offline is, worden de spelers naar de factions server gestuurd. Je kunt dit zelf aanpassen en je kunt zoveel servers toevoegen als je wilt.

host: 127.0.0.1:25577 # Veranderd dit naar het IP en de poort van jouw Bungeecord server. Als deze informatie niet klopt, valt jouw Bungeecord server niet te joinen.

max_players: 35 # In de multiplayer list staat hoeveel spelers maximaal in een server kunnen. Wat voor getal je hier invult maakt niets uit, het is er alleen voor de sier. Bij ‘player_limit’, wat ik eerder heb uitgelegd, kun je het maximale aantal spelers invullen. Het is handig om bij beide hetzelfde getal in te vullen.

force_default_server: true # als je dit op true zet, stuurt hij de spelers altijd naar de server die als eerste staat onder ‘priorities’. Als je dit op false zet, joined de speler de server waar hij was uitgelogd. Als je wilt dat de spelers altijd in de lobby, is het handig om dit op true te zetten.

groups:

  md_5:

  - default

  - admin

  md_6:

  - default

  - admin

# Hier kun je aanpassen wie adminrechten heeft. Verander md_5 in je eigen naam en md_6 in de naam van bijvoorbeeld een van je staffleden.

Als je alles hebt aangepast, kun je de Bungeecord server restarten. Dit doe je door 'end' in de console in te voeren en op het start knopje te drukken.

3.    Het instellen van de Spigot servers

Nu je Bungeecord hebt ingesteld, moet je de Spigot servers nog aanpassen aan Bungeecord.

Ten eerste moet je het bestandje server.properties (op de spigot server!) openen. Hier moet je online-mode op false zetten. Dit betekent niet dat cracked mensen kunnen joinen. Als je online_mode in de config.yml van Bungeecord op true hebt staan, kunnen cracked mensen niet joinen. Je hoeft je geen zorgen te maken.

In bukkit.yml moet je connection-throttle op -1 zetten. Als je dit niet doen, kunnen er problemen ontstaan als er meerdere mensen tegelijk op je Bungeecord server inloggen.

In spigot.yml moet je ‘bungeecord: false’ naar ‘bungeecord: true’ veranderen.

Installeer vervolgens IPWhitelist op je Spigot server. Dit zorgt ervoor dat er geen cracked mensen via het directe IP kunnen joinen. Als je wil weten hoe het precies werkt, kun je de Spigot pagina bezoeken.

Restart vervolgens de server. Er zal een config van IPWhitelist worden gegenereerd. Bij whitelist moet je je Bungeecord IP invullen. Verder moet je ‘setup’ van true naar false zetten. Vergeet dit niet! Als je dit niet doet, heeft de plugin geen enkele nut.

Restart de server nog eens en je server is ingesteld! Herhaal deze stappen ook bij de andere servers die je aan je Bungeecord wilt toevoegen.

4.    Handige plugins voor Bungeecord

ViaVersion: Deze plugin zorgt ervoor dat spelers ook kunnen joinen met oudere versies. Je moet deze plugin ook op je Spigot servers installeren.

AdvancedBungeeBan: Met deze plugin kun je spelers verbannen, muten of kicken van je Bungeecord server. Dit is heel erg handig. Als je geen bansysteem op Bungeecord hebt, moet je de speler van al je Spigot servers verbannen voordat hij pas echt niet meer kan joinen.

SlashServer: Deze plugin zorgt ervoor dat je / kunt gebruiken in plaats van /server . Dit is erg handig omdat bijna alle servers zo’n soort plugin gebruiken en er dus geen onduidelijkheden ontstaan voor de spelers.

Ik hoop dat je nu begrijpt hoe je Bungeecord moet installeren. Vergeet vooral IPWhitelist niet zorgvuldig te installeren want die plugin kan jou een hoop problemen voorkomen. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, kun je een reactie achterlaten.

Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.