decolast

Hoe sterk is een Minecraft speler?


De sterkste man ooit?

Minecraft is een spel dat niet altijd voldoet aan de natuurwetten die je tegenkomt in de echte wereld. Stenen kunnen zweven, door twee emmers naast elkaar leeg te gooien ontstaat een oneindige waterval waar je vervolgens in omhoog kan zwemmen, je kan in roeibootjes snelheden bereiken van 28 kilometer per uur in het water en 144 op ijs en ga zo maar door.

Een ander opmerkelijk voorbeeld is de kracht van de spelers..

Een speler kan zonder moeite een kubieke meter puur graniet optillen en meenemen in zijn broekzak; dat is 2,7 ton aan steen in je spijkerbroek. Om dat even in perspectief te plaatsen: de sterkste man ooit, Louis Cyr, kreeg het voor elkaar om een gewicht van ‘slechts’ 1,97 ton op te tillen. Dat verschil is op zichzelf al enorm groot, maar een speler kan zelfs meer dan één steen optillen; hij kan in totaal 36 stacks van 64 stenen bij zich dragen. Omgerekend betekent dit dat hij ongeveer 3100 keer zo sterk moet zijn als de sterkste man ooit.

Reken maar!

Het wordt nog erger. Het materiaal uit Minecraft dat in de echte wereld het zwaarste is, is zonder twijfel goud. Goud is een metaal met een heel hoge dichtheid, waardoor een blok goud een hogere massa heeft dan een blok ijzer van hetzelfde formaat. Een blok goud van een kubieke meter weegt ruim 19,3 ton, oftewel 19300 kilo! Sinds de update van 1.11 kan je nog vele malen meer dragen dan voorheen, door shulker boxes te maken. Je kan 36 shulker boxes bij je dragen, die elk 27 stacks van 64 blokken goud kunnen dragen. In totaal kom je uit op 62208 blokken van één kubieke meter aan goud. Dat is meer dan 7 keer zo veel goud als al het goud dat op aarde ooit is gevonden! Maar hoe veel weegt dat? Ik heb mijn rekenmachine er even bij gepakt en gezocht naar het gewicht van een aantal voorwerpen uit de echte wereld. Zet je schrap:

Een Minecraft speler kan ruim 1,2 miljard kilo bij zich dragen!

Dat zijn omgerekend ongeveer:

 • 16 miljard veren
 • Meer dan 2600 maximaal volgeladen Boeing 747-8 passagiersvliegtuigen
 • 19 miljoen mensen (dat is meer dan heel Nederland!)
 • 480000 Olympische zwembaden vol water
 • 27 miljard velletjes papier van A4-formaat
 • 545 miljoen chihuahua’s
 • 8000 hunebedden
 • 600 miljoen bakstenen
 • 164 Eiffeltorens
 • 5300 Vrijheidsbeelden
 • 750000 kubieke meters klei (Genoeg om een toren van naar de maan te bouwen. Twee keer zelfs!)

Armpje drukken.

De spelers zijn dus echt enorm sterk. Niemand op de hele wereld is sterk genoeg om een wedstrijd armpje drukken te winnen van een Minecraft speler. Als je ooit verhuishulp nodig hebt, kan je dus het beste iemand uit deze vierkante dimensie inhuren; je hoeft niet eens een nieuw huis te kopen! Die neemt hij namelijk gewoon voor je mee in zijn broekzak. En als je ooit je auto kwijt bent, controleer dan even de broekzak van je Minecraft avatar!

Bedankt voor het lezen!Reacties op Hoe sterk is een Minecraft speler?


 1. Simon - Beantwoorden

  Of een neterietblok dat is 225 pond

 2. Rens - Beantwoorden

  Het is nog meer want je kan noch appels maken dat is acht goudblokken voor 1appelDan heb je nog meer

 3. Jay Verbruggen - Beantwoorden

  Super mooi artikel :D