Je server adres makkelijker?!


Er zijn 2 manieren waarop je dit kunt doen, in beiden gevallen zul je een SRV record aanmaken. Als je zelf een domein hebt kun je dit domein hiervoor gebruiken, heb je zelf geen domein dan kun je een service hiervoor gebruiken.

Heb je geen domein?

https://www.serverbuilds.nl/ heeft deze service gratis bij al hun servers inzitten, heb je hier geen server of staat je server ergens anders kun je de gratis service op https://mcplay.pw/ gebruiken.


Heb je wel een eigen domein?

Ik ga er vanuit dat je domein bij Cloudflare staat. De DNS service van Cloudflare is gratis en is sterk aan te raden. Ik ga er ook vanuit dat je domein al toegevoegd is aan je Cloudflare account. Dit zou er zo uit moeten zien:


 width=


We gaan aan 'A record' maken en een 'SRV record', we zullen beginnen met het A record.

Een A record maken ziet er zo uit:


 width=


Als voorbeeld neem ik aan dat we een Minecraft server hebben op 192.168.1.100:25566, en een domein willen krijgen wat minecraft.mcplay.pw heet. Een A record komt er dus zo uit te zien:


 width=


Druk op 'Add' en je A record word toegevoegd, laten we snel doorgaan met een SRV record. Zoek aan de linker kant waar nu de 'A' staat 'SRV' op, dit zou er zo uit moeten zien:


 width=


Service: _minecraft

Protocol: tcp

Name: minecraft

Priority: 0

Weight: 1

Port: 25566

Target: minecraft.mcplay.pw


 width=

Er zijn 3 dingen die je zelf aan moet passen.

Name:

Port:

Target:


Druk op 'Add' en je SRV record word toegevoegd. Het kan tot 48 uur duren totdat deze werkt, meestal is dit binnen enkele uren.


Bedenk wel dat server lijsten niet met een SRV record kunnen werken, hiervoor zul je je ip:port wel moeten gebruiken.


Bronnen:
https://www.cloudflare.com/

Succes!


Reacties op Je server adres makkelijker?!