decolast

Leer bouwen met Jordi - Deel 1


Hallo, mijn naam is Jordi. In deze serie ga ik jullie een paar handige dingen leren als het gaat om bouwen, zo wel in details als rotswerken, gebouwen etc. Ik probeer jullie op een duidelijke manier wat te leren, dit zal voornamelijk met foto's gebeuren. Heb je vragen, of een suggestie wat ik de volgende keer aan jullie moet leren? Meld het in de beschrijving hier onder, ik lees en beantwoord alles!

Nu vragen jullie je misschien af, maar als jij kan bouwen laat dan is wat zien. Nou dat doe ik met genoegen! Hier een goed voorbeeld van iets wat ik heb gebouwd, sommige details zijn met bouwers samen gedaan, maar de volledige opzet, rotswerken en details zijn van af mij hand gekomen.

Behalve die Arcade hal, die is door 1 van me goede bouwmaatjes gemaakt genaamd rctpim.

Oke laten we beginnen!

Vandaag ga ik jullie leren hoe je op een snelle manier rotsen kan maken, en die uit eindelijk makkelijk kan bewerken.

  • Stap 1: We beginnen met een block dat je eigenlijk helemaal nooit voor bergen gebruikt, dit kan van alles zijn. Van diamond blocks tot clay, het laatste gebruik ik omdat ik helemaal weg van clay bent, zoals sommige wel weten :P
  • Na dat we het block hebben gepakt kunnen we 2 dingen doen, we kunnen een brush gebruiken om zo een berg te maken (/brush sphere clay 1t/m5) of gewoon met de hand een basis maken. Dat laatste gaan we doen omdat dit toch maar een voorbeeld is.
  • Vanuit hier beginnen we dus met de basis van clay, om zo een grotere berg te maken. Op dit moment ziet het er heel basic uit, maar zal je straks een mooi rots partij gaan zien.
  • En zo zijn we al een stuk verder en komen we aan bij het replace. Ik heb het clay met een reden gebruikt, het is makkelijk te replace in de blocks die ik wil hebben. Via /up 10 kunnen we een block hoger in de lucht zetten, de anderen doe ik op de grond met world edit. Nu gaan we het replace, hier voor gebruik ik deze command: /replace clay 10%cobble,10%stone,2%98:2,4%dirt,6%gravel,2%88
  • Kijk dit begint al ergens op te lijken niet? Maar het is nog al kaal en saai, maar daar gaan we natuurlijk wat aan doen. Wat we nu hebben is een basis, normaal moet je dit ook mooi verwerken in het gebied, dat ga ik nu niet doen. Wat we er in gaan verwerken zijn: leaves, gras (plantjes), water en wat stairs slabs en wat buttons. Waarschijnlijk zitten er nog meer dingen in maar heb ik die niet opgenoemd.

En na een paar minuten is dit het eind resultaat:

Dit is natuurlijk maar een lege vlakte waar het minder mooi uitkomt allemaal, maar zeker in een mooie volle server geeft zo berg onwijs veel sfeer! Dit is maar een rots basis, hier na kan je het uitbreiden met allemaal huisjes, grappige rots vormingen (zoals ik er boven al als voorbeeld heb gebouwd) en allemaal van dat soort dingen

Nou dat was het voor deze keer, vergeet geen reactie achter te laten wat jij de volgende keer wil zien.

https://twitter.com/JooordiW


Reacties op Leer bouwen met Jordi - Deel 1