Minecraft 1.13: Aquatic update: Wat is er nieuw?

 • 2018-06-04
 • 14541 Bekeken
2018-06-04

Misschien vinden sommigen het afwijken van het 'oude' Minecraft maar wij vinden het top!

Hier een opsomming:

 • Groen onderwater
  Overal in de oceaan zijn waterplanten te vinden! Eindelijk wat leven in het water! We hebben tot nu toe twee soorten kunnen vinden:

  • Kelp (zeewier): Is overal in de oceaan en je vind het in lange draden die omhoog lopen. ze kunnen eigenlijk oneindig hoog worden, maar als ze het wateroppervlak raken kunnen ze niet meer verder. als je het kapot hakt krijg je (waarom ook niet) kelp. Dat kun je weer branden in een oven om gedroogd kelp te krijgen. En met negen  gedroogd kelp op een werkbank maak je weer een gedroogd kelp blok.
  • Seagrass (zeegras): een soort gras, maar dan onderwater, hij is er in twee maten: 1 blok hoog (small), en twee blokken hoog (large).

  En het leuke aan die twee planten is dat ze bewegen! Kijk dit:
     


 Van links naar rechts: Kelp, small seagrass en large seagrass.

 • Skeletten zonder zwemdiploma
  Ondode mobs (zoals zombie dorpelingen en skeletten) kunnen niet meer zwemmen, dat betekent dat ze zinken. Maar zombie paarden zijn daar tot nu toe een uitzondering op. De zombie krijgt ook iets nieuws: in eerste instantie zinkt 'ie gewoon, maar na een tijdje lekker badderen verandert hij in een drenkeling! Dat is een soort onderwater zombie. Ik moet zeggen... die zijn best wel creepy, en ook snel!
 • Neptunus is iets verloren
  Een nieuw wapen in Minecraft!? Volgens mij is dat sinds de Alpha release niet meer gebeurd!Oke, even serieus. Hij heet: THE TRIDENT (drietand, in het nederlands klinkt hij een stuk waardelozer). Je kan hem gooien en weer oppakken. Er is ook een betovering voor: Loyaliteit. Als je een drietand met die betovering gooit en hij de grond raakt, komt er een magisch touw uit die je buik in gaat en vanaf daar de drietand aan je terug geeft. Het klink raar, ik weet het, maar je moet het maar proberen als de update uit is.Conclusie: de drietand is een krachtig wapen (echt waar)

 • Nog geen zee-jungle maar wel een paar zee-biotopen
  Zo heb je nu koraalriffen (hier later meer over) en enorme ijsbergen die het water uitsteken (pas op als je de Titanic gaat bouwen). Best cool (snap je hem? ijsbergen? cool/koel? Ja? Oke).

 • Lucht en hekjes zijn geen vrienden meerBest jammer eigenlijk. Nu gaat de oeroude techniek van 'het hekje die de luchtbel maakt' verloren. Sorry survivalers, maar het is de realiteit.Over realiteit gesproken: Goed nieuws voor de bouwers, want die kunnen nu realistischere bouwwerken creëren.

 • Aquaman krachtzo krijg je het:Stap 1: maak 'de kracht van de zee' door dit op je werkbank rondom 8 'nautilusschelpen' en in het midden een 'hart van de zee' te leggen.Stap 2: bouw een 5x5x5 kubus onderwater, zonder dak (maar dus wel nog steeds 5 blokken hoog) en van prismarien. Vervolgens plaats je'de kracht van de zee' precies in het midden van de kubus.Tadaaa: Je krijgt nu binnen een range van ongeveer 45 blokken 'de zee kracht'. Dat is een effect wat je onderwater sneller laat hakken, je beter zicht hebt onderwater en je oneindig lucht hebt. Kei handig! Alleen moet je er dus wel wat voor doen.
 • Steve heeft nu ook eindelijk zijn B-diploma
  Ja, je avatar kan beter zwemmen! Als je zeg maar gaat 'sprinten' onderwater ga je heel mooi zwemmen! En het is niet alleen mooi, maar je gaat ook nog veel sneller!
 • De vissies zijn niet meer zo schuw

  Yep, echt zwemmende vissies! Daaronder behoren ook de dolfijnen en kogelvissen! Kogelvissen geven je een gif effect als je tegen ze op botst en ze kunnen groter of kleiner worden. Op dolfijnen komen we zo nog terug.
 • Het echte koraal neemt af, in Minecraft juist toe!


  Ja, mooi hé?

  Alleen het kan ook dood gaan. Dat gebeurt als het boven water komt, en dat kan alleen gedaan worden door spelers. Dus wees lief voor het koraal en geef het water, geen lucht.


 • Nog meer mobs!

  Yep! Nog een hoop mobs erbij! Lekker bezig Mojang!

  Hier een lijstje:  • Schildpad: 
   Jippie! Schildpadden in Minecraft! Deze vrolijke beesten zwemmen lekker rond in de oceaan, maar kunnen ook op het land! Daar leggen ze eieren, maar ik weet niet waar je die voor nodig zou hebben.

  • Fantoom: 
   Een vliegende rog (wel wat aangepast maar dat maakt hem alleen maar cooler) die op je af komt en je dan keihard mept! (  ) Gelukkig kun je voorkomen dat ze spawnen, namelijk door te gaan slapen. 'Slapen?', denk je nu vast. 'Zo makkelijk!?' Yep. Dus ga in plaats van in de nacht mobs in de pan hakken eens een keertje slapen. Simpel! Als je hem dood maakt kan 'ie fantoommembraan achterlaten. Ik weet nog niet waar je dat voor nodig zou moeten hebben, maar ik denk voor een drankje.Dit was trouwens 'Mob B'. Klik hier ---> https://minecraft.net/nl-nl/article/meet-mob-b voor meer info over hem.

  • Dolfijnen: 
   Ja, we hadden het er net al even over: Dolfijnen! Ze zwemmen en soort van achter je aan en als ze dicht onder het water oppervlak zijn, springen ze omhoog! Een van mijn nieuwe favorieten. (Waarschijnlijk komen er nog meer functies voor dolfijnen.)

  • Drenkelingen: 
   Deze mob heb ik hierboven al geïntroduceerd, maar voor als je dit haastig doorleest: hier nog een terugblik:
   • Terugblik: De zombie krijgt ook iets nieuws: in eerste instantie zinkt 'ie gewoon, maar na een tijdje lekker badderen verandert hij in een drenkeling! Dat is een soort onderwater zombie. Ik moet zeggen... die zijn best wel creepy, en ook snel!
  • Echt zwemmende vissen: 
   Zo heten ze natuurlijk in het echt niet, dan heten ze kabeljauw en tropische vissen. Voor de rest heb ik hier niet veel meer over te vertellen. Sorry, maar het zijn eigenlijk best saaie vissies.
 • Stijlvol met een grote S
  'Nieuwe valluiken, drukplaten en knoppen! Deze keer ook verkrijgbaar in een ander soort hout dan alleen eiken! nu voor maar 3 smaragden!', dat zou een wanhopige dorpeling kunnen roepen. Maar het is echt waar. NOG meer goed nieuws voor de bouwers! 
 • Een stok met onbekende krachten
  Het ziet er uit als een normale stok met een betovering maar is het niet, wat is het? De debug stok natuurlijk! 'Wat?', denk je nu vast. Maar hij komt er echt bij in de nieuwe update. Let wel op: Hij is voor ervaren spelers.

  Zo gebruik je hem:  • Sla op een blok met de debug stok om zijn waarden te zien, dit kunnen bijvoorbeeld zijn: Waterlogged, Facing, of Snowy. Niet elk blok heeft een waarde. Zoals zand en small seagrass, zij hebben geen waarden.
  • Als je een waarde geselecteerd hebt moet je gaan sluipen en de debug stok gebruiken op het blok waarvan je de waarde wilt aanpassen.
  • En klaar is kees! Je blok ziet er nu anders uit!

  De debug stok is alleen te krijgen met de cheat: /give @p minecraft:debug_stick

  Als het nog niet helemaal werkt kun je dit filmpje van LogDotZip bekijken (---> https://www.youtube.com/watch?v=lWnQKDwBU-4).
 • NOG MEER GOED NIEUWS VOOR DE BOUWERS!?
  Dan kan haast niet, toch? Dus wel! Er zijn nu ook nieuwe treden en platen van prismarien! Elke soort PRISMARIEN! NOG meer goed nieuws voor de bouwers: Bloempotten kunnen nu zweven! 'Zweven? Wat heb je daar nou aan?', Nou, een hoop! Zo kun je nu bijvoorbeeld cactus-lampen maken. kijk dit filmpje van Grian om te zien hoe dat werkt (Spoel even door tot 19:08 ---> https://www.youtube.com/watch?v=kUze9GIRCHE). En NOG MEER goed nieuws voor de bouwers! Gestripte stam komt naar de game! Dat is eigenlijk gewoon hout, maar dan zonder bast! Ik vind het een mooi nieuw bouwmateriaal. Die bouwers hebben echt geluk!

 • Een nieuwe wereld!Een nieuw wereld type! Hij heet buffet. Als je dit type selecteert bij de wereld generator, krijg je allemaal vliegende eilanden! Ik heb het zelf nog niet uitgetest, maar ik denk wel dat 'ie echt cool is!

Dennis

Eigenaar Minecraftkrant, schrijf algemene artikelen over alles omtrent de Minecraft nieuwtjes.

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.