decolast

Minecraft 1.8 - The Bountiful Update


Het is al lang geleden sinds de laatste echte update van het wereldberoemde spel Minecraft, maar op 2 september is het dan zover. Mojang AB released dan Minecraft 1.8.

De updates 1.6 en 1.7 etc. stonden in het teken van 1 groot thema: bijvoorbeeld, nieuwe biomes. 1.8 zou net zo goed de 'random update' kunnen heten, want er zijn veel functies toegevoegd. Van een nieuw enchantingsysteem tot veel performance tweaks.

Minecraft 1.8 is nu al 300 dagen in ontwikkeling, maar dat belooft natuurlijk wel erg veel nieuwe dingen. En die zijn er ook. We hebben ze eerder kunnen ontdekken door middel van 'snapshots', een soort bèta-versies van de nieuwe Minecraft. Een tijdje terug kwamen er ook pre-releases: als die verschijnen weet je natuurlijk al bijna dat de volgende versie er echt bijna aankomt. Het Zweedse bedrijf maakte dit dan ook al snel bekend, namelijk op 2 september (verwacht).

We kunnen ons voorstellen dat je door alle kleine veranderingen in de snapshots het overzicht bent kwijtgeraakt. Daarom heb ik de complete lijst met veranderingen in 1.8, zodat je direct op de hoogte bent van alle veranderingen!Nieuwe stone-soorten

De eerste verandering zal je direct merken; ondergronds en in bergen. Er zijn 3, eigenlijk 6, nieuwe stone-blokken toegevoegd. Dit zijn granite (graniet), diorite (dioriet) en andesite (andesiet). Van deze steensoorten zijn er ook gepolijste versies, deze maak je door het desbetreffende blok (granite, diorite of andesite) in een 2x2 vorm te plaatsen.

GgZSqK5

Van links naar rechts: Granite, diorite en Andesite

Je kunt deze 3 blokken ook zelf craften, namelijk:

Granite: 1 diorite en 1 nether quartz naast elkaar

Diorite: cobblestone en nether quartz in schaakbordpatroon (2x2)

Andesite: 1 diorite en 1 cobblestone naast elkaarSlimeblock

Er is ook een slime block toegevoegd: je raadt het al, dit maak je door 9 slime balls in een crafting grid te doen. Het slimeblock heeft een speciale functie: het werkt als een trampoline. Hoe hoger je erop komt, hoe vaker je erop stuitert natuurlijk.

73ac555356

Een slimeblock houd vanalles vast

Ook de is de snelheid als je er gewoon over loopt langzamer, ongeveer vergelijkbaar met sneaken. Het is langzamer dan soul sand.

Ook mobs stuiteren op dit blok. Het geeft mobs, maar ook spelers geen damage als ze er op vallen. Als een slime block aan een piston is verbonden, kunnen ze meerdere blokken bewegen (als het juist wordt ingesteld).

Iron Trapdoor

Behalve een houten trapdoor heeft Mojang nu ook een iron trapdoor toegevoegd. Net als een iron door kan die alleen worden opengemaakt door middel van een redstone signaal.

143c1184a7

De iron trapdoor!

Een iron trapdoor heeft een andere recipe dan een wooden trapdoor, namelijk 2x2 iron.Ocean Monument met zijn componenten

De oceaan wordt eindelijk avontuurlijk met 1.8. In 1.8 is er namelijk een kans dat er een ocean monument spawnt in de oceaan. Een ocean monument is eigenlijk een oceaantempel, die wordt bewoond door Guardians en 3 Elder Guardians.

Het Ocean Monument is opgebouwd uit Prismarine en zeelantaarns. Sommige kamers bevatten ook natte spons.

Prismarine

Prismarine is een nieuw blok dat enkel in Ocean Monuments voorkomt. Het is een soort steen. Het blok heeft een paar varianten: Dark Prismarine en Prismarine Bricks. Om Prismarine te krijgen kun je het natuurlijk hakken in een ocean monument, maar je kan het ook craften van Prismarine Shards, die je krijgt van een nieuwe mob, de 'Guardian'. Het vereist veel Shards, maar met een Guardian farm is dit makkelijk te behalen. 2x2 shards heb je nodig.

466e1abe51

Van links naar rechts: Prismarine, Prismarine Bricks en Dark Prismarine.

Prismarine Bricks maak je door door 3x3 prismarine shards te plaatsen.

Dark Prismarine maak je op dezelfde manier, maar dan moet je in het midden een inktzakje plaatsen.

Sea Lanterns

Sea Lanters (zeelantaarns) spawnen in ocean monuments om ze op te lichten. Ze kunnen alleen met een silk touch pickaxe gebroken worden, anders zullen ze maar 2-3 prismarine Crystals droppen. Je kunt er een craften door linksboven, linksonder, rechtsboven en rechtsonder prismarine shards te doen en de in de rest prismarine Crystals. Ze geven 15 levels licht.Sea_Lantern

Sea latern

Sponge

Spons: we herinneren het nu als een item dat in creative te krijgen is maar niet zo heel bijzonder is. Vanaf nu wel! Spons kun je nu krijgen door het in ocean monuments te hakken. Er zijn 2 soorten: spons en natte spons. Als je spons in het water plaatst, krijg je natte spons. Het verwijderd dan ook 5x5x5 van het water om hem heen. De natte spons kun je weer droogmaken door het met een emmer lava in een oven te doen.

YHD53m8

Droge en natte spons

De 1.8 update van Minecraft is 2 september uitgekomen voor de PC. De update voegt onder andere nieuwe vijanden en konijnen toe. In totaal heeft Mojang 300 dagen over het maken van de update gedaan.

De update wordt ook wel de "Bountiful Update" genoemd. De belangrijkste toevoeging, naast konijnen uiteraard, zijn onderwater Ocean Monument dungeon types, plus bijpassende nieuwe vijanden (Guardians en Ender Guardians) en blok-types (Prismarine, Sea Lanterns). Er is ook kans dat je de zeldzame Killer Rabbit tegenkomt, een verwijzing naar de Killer Rabbit of Caerbannog uit Monthy Python and the Holy Grail.

Naast de toevoeging van een hele hoop nieuwe items en vijanden zijn er ook een aantal bugs opgelost. De volledige lijst met veranderingen is te vinden op het officiële Mojang blogEen zeer uitgebreide en duidelijke video over 1.8 kun je hier zien:[iframe src=""]
Reacties op Minecraft 1.8 - The Bountiful Update