decolast

Minecraft als nieuwe attractie in Nederlandse theaters en bioscopen


De populaire game Minecraft gaat de Nederlandse theater- en bioscoopzalen in. In oktober organiseerde Gamestad de eerste Minecraft gamedag in de Rembrandt bioscoop te Arnhem. 

Het gamen in de bioscopen en theaters is over komen waaien uit Amerika en Japan.

Daar trekken game evenementen vele duizenden bezoekers. De games duren anderhalf uur per sessie.

Minecraft, dat ruim 2 jaar geleden werd overgenomen door Microsoft voor bijna 2 miljard euro, is een populair spel. Gamers willen elkaar steeds vaker in het echt ontmoeten. Ze ontmoeten elkaar nu virtueel op een Minecraft server. In de bioscoop of het theater zien ze elkaar ook in het echt. Op de eerste Minecraft gamedag in oktober was de bekende YouTuber Cemal Czybulinski van NLGMinecraft aanwezig. Men kon Minecraft spelen met Cemal en met hem op de foto.

“Op woensdag 28 december gaan we weer Minecraft spelen in Arnhem. Dit keer in theater de Leeuw met YouTuber Bardo Ellens van Banjomovies. Bardo heeft ruim 300.000 volgers op YouTube en gamers vinden het super gaaf om live met hem in het theater te gamen” zegt van Heese. In januari staat er een voorstelling gepland in Den Haag met YouTuber Cemal.

Gamestad is een Nederlandse startup. één van de aandeelhouders is Edwin Rijkaart o.a. bekend als oprichter van de website Buienradar. “Dit is weer een nieuw avontuur waar ik veel vertrouwen in heb” zegt Rijkaart. “Gamers kunnen heel veel. Ze hebben veel skills en het is een interessante doelgroep om mee te werken. Ik zie tal van mogelijkheden voor de toekomst. Minecraft is een soort van digitale Lego. De eenvoud daagt veel creatievelingen uit om de mooiste dingen te maken. Ik was verkocht toen ik de Efteling in Minecraft zag. Ik bouw en speel nu zelf ook in mijn vrije tijd” aldus Rijkaart.

Gamestad zoekt spelers, YouTubers en andere mensen die het 'Minecraft in de bioscoop' woord verspreiden. 

Tip: Vanaf vandaag kun je ook op de speciale Minecraft server: minecraft.gamestad.com (gebouwd door o.a. smessie, Marixal en iGalaxHD)


Reacties op Minecraft als nieuwe attractie in Nederlandse theaters en bioscopen


  1. Ruben Kwaaitaal - Beantwoorden

    14 januari organiseert Gamestad nog een Minecraft in de bioscoop. Nu in Den Haag met Cemal Czybulinksi http://www.gamestad.co/event/minecraft-de-bioscoop-14-januari-2017/

  2. Youri Kuilman - Beantwoorden

    Awesomeeeee! Super veel zin in server & event!