decolast

Minecraft bestaat 10 jaar en herlanceert Minecraft Classic


Minecraft is exact 10 jaar geleden (2009) voor het eerst gepubliceerd. Dat is een hele tijd geleden. Wat begon als een simpel spel dat je gratis kon downloaden, eindigde in een doorontwikkelde game op nagenoeg elk platform met in totaal meer dan 100 miljoen downloads.

Ook de ontwikkelaars van Mojang laten dit natuurlijk niet zomaar gebeuren. Zij herlanceren Minecraft Classic, je weet wel, die versimpelde versie van Minecraft die je tot enkele jaren geleden als demo kon spelen alvorens je diende te betalen. Minecraft Classic werkt volledig in de browser, kent slechts 32 blokken, heeft een erg versimpelde interface en ook alle bugs uit 2009 zitten erin. Ideaal voor wie alle Minecraft-updates sinds die tijd haatte.

Minecraft Classic is vanaf nu te spelen via https://classic.minecraft.net/

O ja, Mojang heeft ook nog wat anders in petto. Ze vragen allereerst om je herinneringen aan Minecraft te delen via Twitter met de hashtag #MinecraftMemories. Meer informatie over deze actie kan je hiervinden. Ook kan je meedoen aan de Instagram wedstrijd en kans maken op een reis naar het evenement 'Minecraft: The Exibition' in Seattle. En houd zeker deze link in de gaten, want Mojang heeft deze maand nog veel meer in petto.

Bronnen: https://www.minecraft.net/nl-nl/article/embrace-past-minecraft-classic

Reageer hieronder: Wanneer begon jij met Minecraft spelen? Speel je deze game nog vaak?


Reacties op Minecraft bestaat 10 jaar en herlanceert Minecraft Classic


 1. Hidde - Te beantwoorden

  Ik heb al de minecraftgame via ps4 en ook speel ik het op mijn mobiel, waarvoor ik ook al de betaalde app heb geinstalleerd. Ik wil nu graag minecraft spelen op de pc. Moet ik weer opnieuw betalen voor de pc versie?

 2. coole - Te beantwoorden

  kun jij een link zetten hoe je het kan downlouden ik vind het zo leuk

 3. stagenews360 - Te beantwoorden

  Minecraft heeft elk jaar bepaalde veranderingen. Het was een enorm succes voor Minecraft, oorspronkelijk een eenvoudig spel dat je gratis kunt downloaden en in een verbeterd spel kunt landen op bijna elk platform met in totaal meer dan 100 miljoen downloads. beneden. beneden beneden hier: https://stagenews360.com/

 4. Naomi eckhardt - Te beantwoorden

  Geweldig spel ik speel nu 2 jaar. Maar het is super leuk

 5. coole - Te beantwoorden

  kun jij een link zetten hoe je het kan downlouden ik vind het zo leuk