decolast

Minecraft bestaat 10 jaar en herlanceert Minecraft Classic


Minecraft is exact 10 jaar geleden (2009) voor het eerst gepubliceerd. Dat is een hele tijd geleden. Wat begon als een simpel spel dat je gratis kon downloaden, eindigde in een doorontwikkelde game op nagenoeg elk platform met in totaal meer dan 100 miljoen downloads.

Ook de ontwikkelaars van Mojang laten dit natuurlijk niet zomaar gebeuren. Zij herlanceren Minecraft Classic, je weet wel, die versimpelde versie van Minecraft die je tot enkele jaren geleden als demo kon spelen alvorens je diende te betalen. Minecraft Classic werkt volledig in de browser, kent slechts 32 blokken, heeft een erg versimpelde interface en ook alle bugs uit 2009 zitten erin. Ideaal voor wie alle Minecraft-updates sinds die tijd haatte.

Minecraft Classic is vanaf nu te spelen via https://classic.minecraft.net/

O ja, Mojang heeft ook nog wat anders in petto. Ze vragen allereerst om je herinneringen aan Minecraft te delen via Twitter met de hashtag #MinecraftMemories. Meer informatie over deze actie kan je hiervinden. Ook kan je meedoen aan de Instagram wedstrijd en kans maken op een reis naar het evenement 'Minecraft: The Exibition' in Seattle. En houd zeker deze link in de gaten, want Mojang heeft deze maand nog veel meer in petto.

Bronnen: https://www.minecraft.net/nl-nl/article/embrace-past-minecraft-classic

Reageer hieronder: Wanneer begon jij met Minecraft spelen? Speel je deze game nog vaak?


Reacties op Minecraft bestaat 10 jaar en herlanceert Minecraft Classic


  1. coole - Beantwoorden

    kun jij een link zetten hoe je het kan downlouden ik vind het zo leuk

  2. Naomi eckhardt - Beantwoorden

    Geweldig spel ik speel nu 2 jaar. Maar het is super leuk

  3. coole - Beantwoorden

    kun jij een link zetten hoe je het kan downlouden ik vind het zo leuk