Minecraft (Java Edition) 1.15 is uit: Buzzy Bees!

  • 2020-01-03
  • 2555 Bekeken
2020-01-03

Op 10 december 2019 heeft Minecraft Java Edition een update gekregen. Er zijn onder andere bijen toegevoegd, zoals de naam van de update al liet blijken. Daarnaast ligt de focus op het fixen van bugs en het verbeteren van de performance.
  • Bijen zijn de belangrijkste toevoegingen aan het spel. Dit zijn (meestal) vriendelijke dieren die op zoek zijn naar bloemen. Ze leven met twee anderen in een hive of nest.
  • Een hive of nest is de plek waar bijen wonen. Hives en nests kun je met een silktouch tool hakken. Pas wel op, want alle bewoners van de hive gaan je aanvallen! De hive wordt niet alleen bewoond door de bijen, maar het is ook hun verzamelplaats. Wanneer bijen bloemen hebben gevonden, verzamelen ze de nectar in de hive. Met een bottle kun jij de honing verkrijgen.
  • Honey bottles zijn voeding. Je kunt er ook honey blocks mee maken.
  • Honey blocks kunnen gemaakt worden met vier honey bottles. Deze blokken kleven, dus je kunt niet springen of sprinten als je op een honey block staat. Daarnaast vermijden de meeste mobs honey blocks, dus ze zijn zeer effectief om je base mee te beveiligen!
  • Er zijn nieuwe gamerules! De handigste nieuwe gamerule is de optie om beruchte phantoms uit te kunnen schakelen. Deze gamerule heet 'doInsomnia'. Daarnaast zijn er gamerules gemaakt voor een directe respawn wanneer je doodgaat (doImmediateRespawn) en om bepaalde soorten damage uit te schakelen (drowningDamage, fallDamage en fireDamage).
  • Ten slotte zijn er 304 bugs gefixt (en waarschijnlijk zijn er nóg meer toegevoegd).

Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.