Minecraft komt naar Samsung Gear VR

  • 2016-03-16
  • 1426 Bekeken
2016-03-16

Wie dacht dat er genoeg Minecraft edities waren, heeft verkeerd gedacht. Naast de PC, Mac, massa's mobiele apparaten, PlayStation, Xbox, Wii U (+Rasberry PI + speciale Education edities + Story Mode spin-off) komt Minecraft nu ook naar Samsungs Gear VR. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt op de Game Developers Conference in San Francisco.

De Gear VR is een virtual reality headset waar een smartphone in moet worden geschoven. Een virtual reality versie van Minecraft is eigenlijk niets nieuw, want er werd al eerder aangekondigd dat Minecraft ook beschikbaar wordt op de Oculus Rift en de Microsoft HoloLens (die laatste is weliswaar AR, en geen VR). De eerste consumentenversie van de Rift kost 699 euro tegen 99 euro voor een Gear VR. Oculus begint met de levering op 28 maart.

Er is verder nog geen informatie over de nieuwe versie bekend, dus ook geen prijs en releasedatum. Er gaan wel geruchten de ronde dat de kwaliteit van de editie vergelijkbaar zal zijn met die van de Oculus Rift.

Bron: Tweakers


Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.