Minecraft krijgt VR-versie voor Windows Mixed Reality

  • 2017-11-25
  • 1894 Bekeken
2017-11-25

Met de laatste update van Minecraft voor Windows 10 maakt Mojang het mogelijk Minecraft te spelen in VR met een Windows Mixed Reality bril. Je kan Minecraft dus beleven in 3 volledige dimensies! 

Minecraft in VR is in principe niets nieuws. Eerder maakte Mojang dit al mogelijk door een versie te lanceren voor de populaire Samsung Gear VR bril en door ondersteuning voor de Oculus Rift aan de Windows 10-versie van Minecraft toe te voegen. Ook developers vanuit de community hadden al initiatieven voor VR genaamd Minecraft VR en Vivecraft. Ook Notch zou voor de overname van Mojang door Microsoft de Oculus Rift hebben willen toevoegen, maar dit werd afgeblazen na de overname van Oculus door Facebook. Nu komt Minecraft dus ook beschikbaar op het platform van Microsoft zelf. 

Waaaat, Windows Mixed Reality?

Windows Mixed Reality is het VR-, MR- (en AR-) platform van Windows 10. Het bestaat op dit moment uit verschillende betaalbare VR-brillen van o.a. Samsung (niet bij ons beschikbaar), Acer, Dell, HP en Lenovo en uit de Microsoft HoloLens, Microsoft's MR-bril die 'hologrammen' toevoegt aan de werkelijke wereld. De VR-brillen zijn in principe simpel te gebruiken als je een (stevige) Windows 10 PC hebt. Ze zijn verder ook nog te gebruiken met Steam VR. Volgens Mojang zijn de brillen zeer gemakkelijk te installeren. 


Enkel de Windows 10 PC versie van Minecraft uit de Microsoft Store is compatibel. De populaire Java (PC/Mac) Edition is dus (nog) niet te gebruiken i.c.m. Windows Mixed Reality. Spelers kunnen wel een kijkje nemen naar Vivecraft om deze versie te gebruiken met bv. een Oculus Rift of HTC Vive. Reageer als je wil dat Minecraft Java ook naar Windows Mixed reality komt!

Bronnen: Minecraft.net (Mojang). Meer informatie over Windows Mixed reality kunt u hier vinden.

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.