decolast

Minecraft PC 1.11: The Exploration Update aangekondigd


Mojang (Jeb) heeft op Minecon enkele belangrijke nieuwigheden omtrent de Minecraft 1.11 update bekend gemaakt! Daarom zal ik in dit artikel alles wat Mojang op haar site bekend gemaakt heeft plaatsen, maar houd er rekening mee dat zeker nog niet alle nieuwe features aangekondigd zijn.

Deze update zal 'The Exploration Update' gaan heten.

Mansions

De update brengt o.a. Woodland Mansions, waarin Illagers (een nieuw soort mob, links op de foto te zien) zullen gaan wonen. Deze  mob gaat indringers aanvallen, onder meer met de vliegende imps Vexes (in het midden op de foto).De IIIager zal ook emerald gaan droppen.

Om deze Mansions te vinden kan je een kaart kopen van een cartograaf (zie afbeelding hieronder).Update: Naast een kaart met Woodland Mansions bestaat er ook één waarop de Ocean Monuments aangeduid staan. Als het icoontje op de map kleiner is, betekent dat dat de structure ook verder weg is.

Shulker box

Verder is er ook een nieuw type chest toegevoegd, de zogenaamde 'Shulker Boxes'. De Shulker Boxes zullen hun content houden wanneer je ze breekt, waardoor deze chests uitermate geschikt zijn om items te vervoeren.

Update1: Het is trouwens niet mogelijk om een shulkerbox in een shulkerbox te doen.

Lama's

En last but not least, de lama's! Mojang heeft dit nieuw dier toegevoegd om items te vervoeren, lama's zullen in de game dan ook houden van de nieuwe mobiele chests. Om ze hip te maken, kan je er ook een tapijt op leggen! Ten slotte vormen lama's karavanen wanneer je ze leidt.


Zoals gezegd is dit slechts een klein deel van de 1.11 update, de snapshot die deze woensdag gaat komen gaat meer duidelijkheid geven. Op https://www.minecraftforum.net/... en Reddit kun je alvast veel meer details over de 1.11 update terugvinden dan dat Mojang tot nu toe op de eigen site bekend heeft gemaakt. Ook zijn er in het verleden al de eerste 1.11 snapshots geweest met o.a. een nieuwe gamerule en bugfixes. Voel je ook vrij om de Minecon stream te herbekijken voor video's over Minecraft 1.11. Dit artikel zal worden aangevuld van zodra er meer nieuws is.

Bronnen: Mojang, Minecraftforum.nl


Reacties op Minecraft PC 1.11: The Exploration Update aangekondigd