Minecraft: Pocket Edition 30 miljoen keer verkocht

  • 2015-01-14
  • 1833 Bekeken
2015-01-14

Onlangs meldden we nog dat 1 miljoen mensen tegelijk op de PC/Mac/Linux-versie van Minecraft spelen. Het was weer wachten op een nieuw record. Dit keer gaat het om wat nieuws rond PocketMine, dat zijn de de versies voor iOS, Android en Windows Phone. We gaan jullie niet langer in spanning houden...

Mojang, de ontwikkelaar van Minecraft, maakte eergisteren bekend dat Minecraft:Pocket Edition 30 miljoen keer verkocht is. De game staat nog steeds bovenaan bij de verkoopslijsten in de App Store. Niet alleen is dit feitje mooi record, het is ook opmerkelijk:

Méér dan PC/Mac/Linux

In het begin vond Notch dat Minecraft vooral op de computer een succes moest worden, aan de console-en pocket versies schonk hij minder aandacht. Maar nu blijkt dat Pocket Edition meer verkocht is dan Minecraft voor de computer. Dat moeten we echter ook niet ver zoeken, sinds vorig jaar verschijnen er steeds vaker updates en nieuwe content voor PocketMine. De game moet niet langer onderdoen voor zijn PC-broertje, op de vele leuke online servers na.

De teller van de PC/Mac-versie op www.minecraft.net

minecraft aantal keer verkocht

Apps zijn Free To Play, maar Minecraft niet!

Door de enorme populariteit van "Free to play" in de App Stores, zijn er nog maar weinig betaalde games die echt een hit worden. Maar zoals de laatste tijd steeds vaker blijkt, is dit niet voor Minecraft het geval.

Mojang viert mee, !Event!

Mojang zelf laat dit ook niet zomaar passeren, en daarom organiseert het Mojang-team een live Q&A op donderdag/vrijdag als alles volgens plan gaat.

Dit event zal doorgaan op de Twitch van Mojang: www.twitch.tv/Mojang.

Hier kun jij je eigen vraag stellen:https://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/2s6h7g/the_official_pocket_edition_question_thread/

Ze zullen de leukste vragen uitzoeken en live beantwoorden.

[spoiler title='Bronnen' collapse_link='true']www.iculture.nl/minecraft-pocket-edition-30-miljoe... www.minecraftforum.nl/index.php/topic,52638.0.html https://www.reddit.com/r/Minecraft/comments/2s6h7g/... https://mojang.com/2015/01/youve-bought-pocket-edi... www.minecraft.net[/spoiler]

Nawoord: Dit was een record waar erg veel bronnen en informatie over zijn. Ik heb deze allemaal gepost in dit artikel, het is dan ook erg uitgebreid voor een record. Mocht jij nog een vraag, opmerking of toevoeging hebben mag je gerust een reactie achterlaten! Bedankt voor het lezen.



Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.