Mojang van Microsoft voor 2 miljard?

  • 2014-09-13
  • 1477 Bekeken
2014-09-13

Microsoft wil het awesome bedrijfje Mojang overkopen voor 2 miljard, althans volgens de kranten Bloomberg als The Wall Street Journal. Mogelijk wordt dat deze week nog gedaan. Microsoft ziet namelijk kansen om het aantal spelers van Minecraft uit te breiden via Windows en Xbox. Daarnaast vinden ze de merchandise ook nog best interessant om aan te verdienen.

Inmiddels is het spel al meer dan 1.75 miljoen keer verkocht. De mobile app al zelfs bijna 27 miljoen keer. Geen wonder dat Microsoft er geld in ziet. Wel beloven ze dat dezelfde platforms blijven. Notch zou een tijdje geleden zelf contact hebben opgenomen met Microsoft, iets waar hij eerst fel op tegen was. Mocht de deal toch komen, dan helpt hij bij de overname, maar zal daarna waarschijnlijk niet meer in het team zitten.


Zoals verwacht hebben Mojang en Microsoft nog niet gereageerd. Satya Nadella, die als nieuwe CEO van Mojang werd aangesteld, had al eerder laten weten dat hij de gamesafdeling van Microsoft. Who knows?

Alex

Oprichter en eigenaar van ASNGaming.net. Hij regelt daar al het werk, en zorgt voor aftermovies and shit. Eigenlijk de eindbaas van alles. Hier is hij eigenlijk een beetje meh.
Meer van hem lezen? Check het archief door op zijn naam te klikken!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.