Namechanges vanaf vandaag mogelijk

  • 2015-02-04
  • 3985 Bekeken
2015-02-04

Vanaf vandaag is het mogelijk je Minecraft-naam te veranderen! In dit artikel hebben we dan ook alle uitleg hierover verzameld. Laat weten in de reacties wat jou nieuwe nickname wordt, of vind je gewoon je huidige leuk genoeg?

Wat, namechanges?

Minecraftkrant meldde je eerder al dat je waarschijnlijk je Minecraft-naam ging kunnen veranderen . Sommige mensen vinden hun naam namelijk te kinderachtig en als je een andere wou hebben was de enige optie om een nieuw Minecraft account te kopen. Bij Mojang stond het idee al een tijdje op de planning (voor bij de 1.8 update eigenlijk al) en het is nu ook echt doorgevoerd.

Q&A

Wanneer kan je je naam veranderen?
- Als alles goed gaat op 4 februari (vandaag dus).

Is het ook beschikbaar voor non-migrated accounts?
- Nee, je moet kunnen inloggen met je emailadres en niet met je gebruikersaccount. Dit kun je zelf migreren bij je mojang profiel.

Hoeveel tijdslimiet zit erop?
- Je zult minimaal 30 dagen moeten wachten totdat je een gebruikersnaam opnieuw kunt veranderen.

Kost het geld?
- Nope.

Kan ik een naam nemen die al in gebruik is?
- Natuurlijk niet, dat zou gek zijn. Echter kun je wel namen gebruiken die in andere spellen van Mojang al gebruikt worden, maar nog niet in Minecraft.

Stel dat ik mijn naam verander, wat gebeurt er dan met mijn oude gebruikersnaam?

- Deze zal voor 37 dagen beschikbaar blijven mocht je je bedenken, daarna zal hij beschikbaar zijn voor iedereen.

Blijf ik verbannen/operator/whitelisted op een server als ik mijn naam verander?

- Ja, sinds we al een tijdje geleden overgestapt zijn op UUID's die je niet kunt veranderen. Normaal gezien zal dit voor alle servers met 1.7 of hoger zijn.

Hoe zit het met outdated mods/plugins?

- Dit zul je aan de makers zelf moeten vragen, wij zijn niet verantwoordelijk voor hoe ze dat doen.

Waar kan ik dit überhaupt doen?

- Op je Mojang profielpagina

Kan ik ook hoofdletters aanpassen?

- Jazeker!

Bron Q&A: Mojang, Twitter | Vertaling Q&A: Minecraftforum.nl (Luit)

UUID's

Het feit dat je nog steeds verbannen, whitelisted, operator of wat dan ook bent na een naamsverandering komt omdat alle servers met 1.7 of hoger werken met een unieke code die aan je naam gekoppeld wordt, een UUID. Ban ik bevoorbeeld Jantje, dan maakt de server er automatisch het UUID van Jantje van. Hetzelfde met andere commands.

Handige links i.v.m. UUID's:

-UUID Developers Guide (Nederlands): Gebruik maken van de Mojang API.

-UUIDAPI (Nederlands): Een Bukkit/Spigot plugin voor je Minecraft-server, om makkelijk de UUID en nick van een speler op te vragen. Ook kan je deze code gebruiken voor het maken van je eigen plugin in Java. Alle info in de link!

-MCUsername.net / https://www.mcnamelookup.com/ (Engels): Dit zijn 2 gelijkaardige tools. Hiermee is het onder andere mogelijk om online de spelersnaam in te geven en dan de UUID en de eerder gebruikte nicknames van een speler op te vragen!

Minecraftkrant geeft deze handige tools en tutorials slechts mee ter informatie en omdat we ze zelf handig vinden. Het zijn echter niet onze tools en we zijn dus niet verantwoordelijk. Gebruik op eigen risico!




Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.