Special: Amsterdam in Minecraft

  • 2015-01-07
  • 2853 Bekeken
2015-01-07

Het project is al even bezig, het nabouwen van Amsterdam in Minecraft. Enkele trotse Nederlandse Crafters hebben er zich namelijk aan gewaagd. Het project heeft de laatste tijd heel wat vorm gekregen en ook heel wat media-aandacht, met name de Telegraaf, Radio Amsterdam en NOS. Het heeft ons heel wat vragen opgeroepen en dus vonden wij als redactie van Minecraftkrant het dan ook een goed idee om Robbert (Vaterloader) uit te nodigen voor een exclusief interview.

Ik zal in de loop van de dagen ook nog meer foto’s en video’s van het project toevoegen aan dit artikel.

Vraag 1: Hoe bent u op het idee gekomen dit project te starten?

Ik speel al sinds 2011 met 2 vrienden minecraft. We hebben altijd al een server gehad. Ik vind Bouwkunde/Architectuur interessant en een vriend van mij is ICTer, dus dat geeft een perfecte match om samen te gaan minecraften.

We hebben eerst andere projecten gedaan, zoals het stadion in Beijng, maar we wouden nu echt iets groots bouwen wat nog nooit gedaan was en wat alle grenzen doorbrak. Hier is Project Amsterdam uit voort gekomen.

Vraag 2: Hoe heeft u Amsterdam kunnen nabouwen in Minecraft?

Om misverstanden te voorkomen, sommige media zeggen dat Amsterdam al nagebouwd IS, dit is echter nog niet ter sprake, de beginfase is afgerond en nu zijn de eerste gebouwtjes pas gebouwd, momenteel zitten we nu op 10%.

Wat we eerst hebben gedaan is een kaart bouwen waar we op kunnen bouwen. We hebben een jaar lang tests gedaan om op schaal te bouwen (1 blokje is 1m3). Ik heb ook ervaring opgedaan met modelprogramma's (wat ik in mijn studie al gebruikt heb). We hebben een kaart 1:! weten te krijgen en toen in worldpainter bewerkt tot minecraftmap. Daar hebben we ook de grachten uitgediept en de wegen getekend. Het infrastructurele gedeelte is nu dus klaar.

Daarna hebben we 3d modellen geimporteerd. In google warehouse zijn de meeste gebouwen van Amsterdam al gemaakt, die zetten wij met behulp van binvox om in een minecraft schematic, die wij weer met mcedit op de kaart plaatsen. De modellen zijn wel compleet van steen, wat ingame nog moet gebeuren is de gebouwen afwerken met materialen in de gevels, daken, ramen en andere details.

Ons doel is de stad zo realistisch mogelijk na te maken. Elke detail moet meetellen. Dat is zeker niet gemakkelijk omdat er soms enorm gedetailleerde gebouwen in Amsterdam staan. Bij een blokje van een meter moeten bepaalde details vervallen. Dit is erg jammer maar dat is niet anders.

Vraag 3: Met hoeveel mensen en hoelang heeft u hieraan gewerkt? Ik kan mij voorstellen dat Amsterdam niet op 1-2-3 gebouwd is.

Momenteel zijn we met 6 man, maar we zoeken meer professionele bouwers die ons kunnen helpen, hier is enorm veel aanbod in, in onze server. We zijn daarom bezig met selectierondes waar we uiteindelijk 5 bouwers over krijgen die het meest geschikt zijn voor het project.

Het gehele project moet klaar zijn in mei 2016..

Vraag 4: Vanaf wanneer en hoe kunnen we Amsterdam bekijken in Minecraft? Komt het uit als map of zullen we het op een server vinden?

Je kan het project in-game volgen op onze server: mc.vaternetwork.eu. We hebben ook een dynmap (live map) van het project, die staat op onze website: www.vaternetwork.eu

De voortgang van het project houden we bij op Planetminecraft, hier hebben we ook een speciale pagina voor:https://www.planetminecraft.com/project/project-amsterdam-11/

We zijn ook op zoek naar sponsors: een van die sponsor is DutchMineCraftHosting, onze host. Zij zorgen al een paar maanden voor lagvrije servers met een zeer goede service, dit heeft ook bijgedragen aan ons project.

Foto's:

rijksmuseum84736542014-04-16_005827


Dit was onze openingsspecial van 2015.



beste wensen

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.