decolast

Tutorial: Combineer donatie-plugins en haal het beste uit 2 werelden


Het beste uit 2 werelden halen door donatie-plugins te combineren

Je herkent het vast wel: Je hebt een server, je wilt daar donaties op zetten, maar je wil meer betaalmethodes. Dat is juist wat we hier gaan doen. Ik overloop meerdere mogelijkheden en het is aan jou om te kiezen.

OPGEPAST: Minecraft EULA

Als je donaties wilt ontvangen, op eender welke manier, dien je rekening te houden met de Minecraft EULA voor Servers . Je vindt de nederlandse vertaling hier .

Mogelijkheid 1: MinecraftMarket (of Buycraft, Enjin) met PayPal en PayGol/PaymentWall | Tijd: +/- 30 min, moeilijkheidsgraad: 3/5

Dit is de methode die vaak gebruikt wordt door grote servers. Je werkt met MinecratMarket en dan kunnen de donateurs betalen met Paypal of met iDeal, Bellen, Paysafecard en nog zoveel meer. Houd er wel rekening mee dat als je winst maakt met je servers je dit moet aangeven. Meer info hierover op https://minecraftforum.nl/index.php/topic,23212.0.html


 1. Start met het maken van je donation-store met MinecraftMarket. Hiervoor heb ik een andere tutorial gemaakt: https://old.minecraftkrant.nl/2014/11/14/aan-de-slag-met-minecraftmarket-donaties-ontvangen-voor-je-mc-server/
 2. Nu kies je betaalmethoden:
 • Paypal, maak een PayPal-account aan op www.paypal.com . In MinecraftMarket vul je het emailadres en wachtwoord van je PayPal-account in en klaar is Kees. Raad ik iedereen aan aangezien dit erg eenvoudig is en het meest gebruikte online betaalsysteem wereldwijd is.
 • Paymentwall https://www.paymentwall.com/en/ (PaysafeCard,Sofort...). PaymentWall is een erg compleet pakket met veel betaalmiddelen. Echter raad ik deze niet aan voor kleinere servers wegens de lastige installatie en dat er pas na een hoog bedrag en met veel transactiekosten uitbetaald wordt. Als je er aan wilt wagen, maak dan een account aan op PaymentWall en vul vervolgens het emailadres en wachtwoord ervan in in MinecraftMarket
 • PayGol www.paygol.com . Met PayGol kan je SMS, Telefoon, Bankoverschrijving, Sofort, iDeal (enkel voor Nederland!) en Bancontact (enkel voor België) toevoegen. Ik heb dit zelf nog nooit gebruikt en kan dus ook niet zeggen of het aangeraden is.

Mogelijkheid 2: Het donatiesysteem van je host gebruiken (ServerBuilds) | Tijd: +/- 5 min, moeilijkheidsgraad: 1/5

Het grote voordeel van deze methode is dat je zelf weinig moet instellen en toch aardig wat betaalmethoden kan krijgen. Ook moet je je niets aantrekken van de wetgeving, want het geld wordt gewoon als krediet bij je host toegevoegd. In dit scenario ga ik uit van een Minecraft-Server bij Serverbuilds, maar sommige andere hosts bieden het ook aan.


 1. Klik bij je Server op "Donaties" en dan krijg je dit scherm:screenshot 1 serverbuilds donaties
 2. Wij gaan nu eerst een nieuwe donatie toevoegen, met "Nieuwe Donatie". Dat is eigenlijk erg simpel, gewoon de gegevens invullen. Bij "Command" kan je spelers commands toekennen. Ik werk bv. met Groupmanager, dus voer ik manuadd %speler% VIP in.
 3. screenshot 3 serverbuilds donatie
 4. Er staat een link naar je donatiepagina en je kan je donatie ook testen en kijken wat er al gedoneerd is

Binnenkort komt er een nieuwe versie van het donatiesysteem van ServerBuilds beschikbaar, waarbij het o.a. ook mogelijk is om je lay-out te bewerken en om het systeem te integreren in je website. Meer info over vind je hier: https://minecraftforum.nl/index.php/topic,23609.msg847738.html#msg847738

Mogelijkheid 3: Het donatiesysteem van de 2 vorige | Tijd: +/- 45 min., moeilijkheidsgraad: 4/5

Opgelet! Ik ga er van uit dat je al helemaal weg bent met het ServerBuilds panel en MinecraftMarket, want die configuratie vat ik maar even kort samen. Dit is ook wel wat ingewikkeld, dus ik raad hem enkel aan voor gevorderden.

> Credits aan Tim van DutchMinePlayers voor het script

Als we nou eens een combinatie van de 2 vorige mogelijkheden doen? Dan krijgen we de meeste betaalmethoden. Het is best dat je vooraf even brainstormt hoe je dit gaat realiseren. Wat je nodig hebt om mij te volgen:


 • Een eigen webhosting+(sub)domeinnaam. Hiervoor bestaan meerdere aanbieders, aan jou de keuze! Een domeinnaam als .nl kost zo'n €5. Ik gebruik DirectAdmin, wat je o.a. bij ServerBuilds vind.
 • MinecraftMarket: Zie hiervoor de eerste mogelijkheid. Ik gebruik hiervan gewoon PayPal, PaymentWall en PayGol laat ik even achterwege.
 • Het donatiesysteem uit stap 2.

De bedoeling is dat we Wordpress (ja Wordpress, is lekker eenvoudig én gratis , als je het wat ingewikkelder wilt kan je uiteraard ook andere dingen gebruiken) gaan installeren, het hele systeem erop gooien met links naar MinecraftMarket en ServerBuilds. We gaan dit wel mooi doen en zonder dat de gebruiker veel merkt van die omweg. Een prima voorbeeld is https://shop.dutchmineplayers.nl/ .

Stap 1: WordPress installeren


screenshot wordpress installatie


Idealiter kan zoals mij WordPress direct installeren via je controlepaneel, en anders moet je het even installeren via https://wordpress.org/download/ en via FTP uploaden. Als je hier nog meer info nodig hebt verwijs ik je door naar een andere tutorial, want daar heb ik hier geen plaats voor. Nu gaan we nieuwe pagina's maken, voor elke soort 1. Voor mijn scenario beperk ik mij tot 2 soorten, nl. "VIP" en "Ranks", maar bij jou kan dat anders zijn.


screenshot wordpress paginas


Nu komt het belangrijkste en ook lastigste werk, we gaan de pagina instellen.

We maken nu de homepage onder Ranks. Ik houd het vrij simpel, maar er is nog zoveel te maken wat mooier is.

Begin met je informatiepagina, bij mij dus Ranks:screenshot wordpress informatie

Nu gaan we subpagina's maken zodanig dat als men op "Prijs" klikt, men kan gaan doneren. Ook dit doen we bij "Pagina's".

Vervolgens komt het allerlastigste werk, als mensen op prijs klikken, gaan we ze moeten laten doneren. Om te beginnen plaatsen we op "Prijs" naar onze zonet aangemaakte donatiepagina. Voor elk donatiepakket moet je een aparte pagina maken.

In MinecraftMarket moet je alle paketten en PayPal ingesteld hebben.

In ServerBuilds moet je ook al je paketten ingesteld hebben.

Als je naar je eigen persoonlijke donatie-link gaat in ServerBuilds (vind je bij je donatie-instellen) en je klikt op doneren bij je pakket, die link moet je hebben voor de code. Als je in MinecraftMarket naar je eigen donatieshop gaat en daar navigeert naar het pakket, heb je het ook.

Zet je Wordpress op "Tekst", net boven de menubalk. Nu gaan we wat code typen:

Paypal

www.minecraftmarket.com/???

Hierbij vervang je de eerste vetgedrukte link door je ServerBuilds link die je zonet opgehaald hebt en het 2de vetgedrukte door de MinecraftMarket-link die je zonet opgehaald hebt.

Deze stappen moet je voor elke pagina herhalen en dan moet het resultaat er zo uitzien:

screenshot wordpress klaar1


Klikt men op Donateur dan komt men naar de doneer-pagina. Van hieruit kan men doneren via Ideal, PaySafeCard, Bellen... via ServerBuilds waarnaar (als het goed is) de commands automatisch ingesteld zullen zijn of via PayPal met MinecraftMarket, ook hier zijn de commands al goed ingesteld. Hetzelfde verhaal met de God-pagina die ik gemaakt heb. De eerste 2 screenshot zijn van de door mij gegenereerde pagina.


screenshot wordpress klaar2screenshot wordpress klaar3

screenshot wordpress klaar4Reacties op Tutorial: Combineer donatie-plugins en haal het beste uit 2 werelden