decolast

[Tutorial] Hoe maak je vliegende eilanden met World-Edit?


Introductie

Hallo! In deze tutorial ga ik jullie leren hoe je mooie vliegende eilanden kan maken met behulp van World-Edit!

Om te beginnen, moet je een lege wereld creëren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen: Je kan een lege wereld maken door dit te kiezen tijdens het maken van een singeplayer-wereld, en deze wereld importeren naar je server. Je kan ook een plug-in gebruiken zoals Multiverse-Core met een add-on als VoidGenerator. Een andere manier is om een lege wereld te maken in Worldpainter en bij het exporteren 'endless void' aan te klikken. Geen zorgen, die optie heeft geen effect op je toekomst (ik ben een ervaringsdeskundige, geloof me). Als je deze tutorial opvolgt, zal er zelfs een leegte worden opgevuld met zeer nuttige kennis! Alle grappen daargelaten: Je kan ook het eindresultaat van deze tutorial downloaden op Planet Minecraft; dan kan je meteen het resultaat gebruiken als voorbeeld, en heb je meteen een handige oneindige wereld om zelf in te oefenen!

Zorg er voor je start voor dat je zes tools in je hotbar hebt. Ze zijn nodig voor de volgende functies:

  • Twee zand-brushes
  • Eén gras bovenlaag-brush
  • Twee steen bovenlaag-brushes
  • Eén smoothing brush

Weet wel dat je elke combinatie kan gebruiken die je wil. Als je een groter eiland wil maken, kan je er ook voor kiezen om meer zand-brushes te gebruiken bijvoorbeeld! Verder kan je ook meer bovenlaag-brushes gebruiken als je meer materialen wilt toevoegen. Om het simpel te houden, blijf ik voor deze tutorial bij zes tools. Het is aan te raden om een verschillende tool per functie te gebruiken. Het is ook slim om het meest hoogwaardige materiaal te gebruiken voor de grootste brushes. Zo kan je makkelijk onthouden welke brush voor welk formaat dient. Je inventory zou er ongeveer uit kunnen zien als dit:

Laten we nu naar de eerste echte stap gaan:

Maak een cirkel van steen. Maak de radius gerust zo groot als je wilt. Voor deze tutorial kies ik een radius van 11. Vlieg simpelweg op de locatie waar je het eiland wil maken en typ dit commando:

//cyl 1 11

Verander nu de vorm van de cirkel om het iets natuurlijker te laten ogen. Sla simpelweg een paar blokken weg, en voeg een paar andere toe. In de volgende afbeelding heb ik de toegevoegde blokken gemarkeerd in het groen, en de verdwenen blokken in het rood:

Plak nu de zand-brushes en hun maskers op je eerste twee tools. De maskers zijn erg belangrijk, want ze voorkomen dat het stenen platform verandert in zand en in de void valt!

Diamond axe (tool 1): 

/br s 12 4 /mask 0 

Golden axe (tool 2): 

/br s 12 1 /mask 0 

Gebruik de brushes nu op het stenen plateau. Zoals je kan zien, valt het zand onder het plateau naar beneden, terwijl het zand op de bovenkant netjes blijft liggen. Zorg er voor dat je aan de buitenkant minder zand plaatst dan in het midden, zoals je ziet in deze afbeelding:

Het volgende gedeelte vereist oefening en inzicht. Je kan nu je een smooth brush verbinden aan je derde tool:

Diamond pickaxe (tool 3): 

/br smooth 2 

Probeer nu de berg een beetje gladder te maken. Het hoeft nog niet perfect te zien, want we moeten nog kleine rotspunten toevoegen met de kleine zand-brush. Het is vrij moeilijk om uit te leggen hoe je dit precies moet doen, omdat het vooral gaat om het hebben van een gevoel hoe de brushes ongeveer werken. Probeer in ieder geval om niet de bovenkant van de punten aan te klikken, omdat dit meestal de hele berg weghaalt. In dit deel moet je dus vooral gewoon uitproberen en fouten maken, en daar van leren. Als je eenmaal iets hebt wat een beetje voldoet aan je wensen kan je gerust met de hand een beetje bijwerken. Sla wat zand weg, plaats wat zand op de toppen om ze wat scherper te maken, en ga zo maar door. Hieronder zie je drie fasen van mijn voorbeeld. De eerste is een klein beetje verfijnd, de tweede heeft enkele punten, en de derde is nogmaals verfijnd met de smooth brush:

Vervolgens heb ik nog enkele aanpassingen gemaakt met de hand. Daarna volgt de volgende stap: het omdraaien van het eiland! Zorg wel dat je deze stappen niet per ongeluk omdraait, want dan valt al het zand naar beneden en is je werk voor niets geweest.

Selecteer het hele eiland door de volgende commando's uit te voeren op de juiste locaties. Het eerste commando moet je uitvoeren in een hoek onder het eiland, en de tweede in de tegengestelde hoek boven het eiland. Het hele eiland moet binnen het selectiekader vallen. Het derde commando kan je vrij uitvoeren waar je wil. Hiermee verander je het zand namelijk in steen!

//pos1 //pos2 //replace 12 1 

Als je een groter eiland maakt, is het verstandig om nu eerst de steen overlay-brushes te gebruiken die ik later in deze tutorial uitleg. In deze tutorial heb ik er voor gekozen om dit om te draaien, omdat de volgende stap belangrijker is voor dit voorbeeld. Zorg er ook voor dat je nu een back-up maakt als je een zwakke server hebt of een groot eiland maakt! Je kan ook een schematic maken door na het eerste commando uit de volgende reeks iets te typen als '//schematic save EilandBackup'. Als je op het randje leeft, kan je ook gewoon doorgaan zonder een back-up te maken, terwijl je een onbetaalbare antieke vaas balanceert op een kaartenhuis naast een industriële ventilator. De keus is aan jou.

Nu draaien we het eiland om. Vlieg onder het eiland en raak met je hoofd de onderkant aan. Voer vervolgens deze commando's uit in deze volgorde:

//copy //flip down //paste 

Knip nu de overgebleven top weg door dezelfde //pos-commando's te combineren met //cut. Let wel op dat je niet de bovenkant van je eiland mee wegknipt. Je eiland zou er nu ongeveer zo uit moeten zien:

Nu komt het leukste gedeelte! Het decoreren van het eiland! Gebruik de smooth-brush om de rand van het eiland een beetje ronder te maken. Raak alleen de bovenkant van het eiland aan met de brush, omdat de blokjes anders vreemd kunnen vervormen en je eiland nogal een onrealistische uitstraling kunnen geven. Indien nodig, kan je ook hier weer met de hand de rand een beetje bijwerken. Meestal is het resultaat een stuk mooier als je zelf ook met de hand alles een beetje verfijnt. Voor de volgende stap hebben we onze gras-brush nodig. Pas de vierde tool en typ de volgende commando's:

Diamond spade (tool 4): 

/br s 2 2/mask !0

Kleur nu de bovenlaag van het eiland in met gras, zodat er geen steen meer over blijft. Zorg ook dat je de randen een klein beetje meepakt om een extra laag dirt toe te voegen, zoals je hier ziet:

In theorie ben je nu klaar! Je hebt een vliegend eiland met een onder- en bovenlaag. De rest is eigenlijk een kwestie van invullen. Hoe je dat wil doen is aan jou! Hieronder zal ik door middel van de steen-brushes en enkele andere technieken uitleggen hoe je het eiland kan invullen met natuur.

Pas de volgende commando's toe aan de laatste twee brushes:

Golden shovel (tool 5): 

/br s 1:1 2/mask 1

Stone shovel (tool 6): 

/br s 1:3 2/mask 1

Kleur nu de onderkant van het eiland in met deze brushes. Je kan eventueel de gras-brush instellen als steen-brush met normale steen om hier ook weer naar terug te kunnen veranderen. Gebruik simpelweg de bovenstaande commando's, maar verander de 1:3 of 1:1 naar 1:0.

Je resultaat zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

Je kan veel technieken uit deze tutorial ook gebruiken om extra dingen toe te voegen aan je eiland! Verder heb ik een tutorial geschreven over het plaatsen van bloemen, en heb ik in het Engels een tutorial en download voor handgemaakte bomen en rotsen die je heel makkelijk kan toevoegen aan het eiland. Hier zal binnenkort ook een tutorial over verschijnen op deze site, maar voor nu kan je via de volgende links naar de Engelse versies toe gaan:

Voor mijn rotsen en tutorial over objecten, check deze link (Engels)! 
Voor mijn bomen en tutorial over SchematicBrush, check deze link (Engels)! 
Om meer te leren over het plaatsen van bloemen en planten, check deze link (Nederlands)!
Download hier het eindresultaat van deze tutorial!

Hieronder zie je een plaatje met de laatste stappen van het decoreren, aan de hand van de tutorials uit de bovenstaande linkjes!

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat je hier iets van hebt kunnen leren. Succes met het bouwen!


Reacties op [Tutorial] Hoe maak je vliegende eilanden met World-Edit?


  1. Tom - Beantwoorden

    Dankje voor de tutorial heeft me veel geholpen.