decolast

Video: Minecraft: Pocket & Windows 10 Edition krijgt ondersteuning voor add-ons.


De PC versie van Minecraft is top, mede vanwege de grote community rond mods en servers. De pocket- en consoleversies missen ondanks hun hoge verkopen ondersteuning voor mods. Daar komt nu gedeeltelijk een einde aan, doordat Mojang op Minecon aangekondigd heeft om zelf (dus niet via een door de community gemaakt systeem zoals Forge) add-ons mogelijk te maken voor de Pocket en Windows 10 versie van Minecraft. Op het eerste zicht lijken deze add-ons iets minder mogelijkheden te bevatten dan de mods die we gewend zijn van de Java versie, maar wellicht worden deze nog wel uitgebreid qua functionaliteit. Mojang zegt zelf ook dat add-ons de eerste stap zijn om meer customisation mogelijk te maken in alle edities van de game.

In het filmpje hierboven wordt haarfijn uitgelegd wat je allemaal kan met deze add-ons. Je kan de texture, het model, de sterkte... van een item aanpassen. Zo kan je varkens de creeper-functies geven, vechten tegen een reusachtig monster, een creeper er heel anders laten uitzien... 

Zie de prachtige add-ons pagina op Minecraft.net voor alle informatie over add-ons, welke Mojang ook nog zal updaten de komende weken: https://minecraft.net/nl/addon... Op deze pagina zal je binnenkort ook een voorbeeld add-on kunnen downloaden. Er staat al best veel informatie online, zeker de moeite waard om eens door te nemen.

Add-ons komen naar de Windows 10 & Pocket Editon op 18 oktober met de Boss Update. Naast add-ons zal deze update ook / commands en verbeteringen aan Realms (in- en exporteren van een wereld) inhouden. De Windows 10 & Gear VR Edition krijgen ook ondersteuning voor een Xbox Wireless controller. Ten slotte krijgen Minecraft VR spelers met de Windows 10 versie krijgen ook ondersteuning voor de Oculus Touch.

Bron: Mojang, Minecraft.net


Reacties op Video: Minecraft: Pocket & Windows 10 Edition krijgt ondersteuning voor add-ons.