Wat is de beste minecraft java pc versie in 2023?

  • 2023-02-09
  • 599 Bekeken
2023-02-09

Wat is de beste minecraft pc versie in 2023?

Jaren zijn verstreken, en nu Minecraft 1.19 de overhand heeft genomen met nieuwe mobs, blokken en buit, begonnen mensen te denken, is dit de beste update aller tijden?

Er zijn veel geweldige Minecraft-updates geweest, en updates die het spel bijna vernietigden, zoals 1.9 de gevechtsupdate, maar die zullen we later bespreken.

Laten we dus even kijken naar wat Minecraft ons in de loop der jaren heeft gegeven.

Hoe Minecraft is geëvolueerd sinds 1.0

Als we kijken naar de eerste release van Minecraft, namelijk 1.0, hadden we 301 items, samen met de chainmail armors.

Vanaf Minecraft 1.0 hadden we slechts een paar biomen, namelijk: Plains, Forest, Jungle, Desert, Ocean, Swamp, Extreme Hills, Taiga, Tundra, Mushroom Island, Nether, en End.

Deze biomen bleven hetzelfde tot Minecraft 1.6. Zo ook de mobs.

Toen waren de enige beschikbare vijandige mobs de zilvervisjes, zombie, creeper, ghast, zombie pigman, skeleton, Renderman, spider en human.

We hadden ook mobs die we konden lokken en fokken, zoals schapen, varkens, koeien en kippen.

Hoewel er niet veel keuze was, waren er toch mobs voor het temmen en fokken.

En zelfs met de kleine keuzes die spelers hadden, werd het nog steeds een hitspel door de vele updates die Minecraft kreeg van Mojang.

Tot Minecraft 1.6 ging alles redelijk goed. Het was de paardenupdate, waarbij je een paard kon voeren, fokken, berijden en zelfs temmen.

In de loop van de updates konden dorpelingen worden gespawned met verschillende kleding en open trades, maar één ding was het probleem.

De ambachten waren helemaal niet aantrekkelijk. Het enige wat dorpelingen wilden was smaragden. Voor een paar smaragden, die echt moeilijk te verkrijgen waren, waren dorpelingen bereid je een paar wortels, aardappelen of zelfs een boek te geven. Heeft geen zin als je het mij vraagt.

Maar zelfs deze tragische update van de dorpelingen maakte Minecraft niet kapot. Het maakte het populairder dan ooit.

De update die Minecraft bijna vernietigde

Als we de tijdlijn van Minecraft updates en player base volgen, zien we dat alles goed ging, tot Minecraft 1.9.

De Minecraft 1.9 update heette The Combat Update. Met deze update had elk wapen zijn cooldown en moest je een tijdje wachten, zodat je schade kon doen aan andere spelers of mobs.

Terwijl Minecraft kansen had om toe te treden tot de esports en zijn eigen professionele thema's te hebben van gevechten met wapens in aangepaste kaarten, vervaagde alles en vernietigde bijna het spel.

Samen met de hype dat Minecraft zou toetreden tot de esports, wat zou leiden tot een nieuw tijdperk, begonnen ook professionele PVP-spelers Minecraft te dumpen.

Plugin-ontwikkelaars die honderden uren hadden geïnvesteerd in het coderen van speciale systemen om hackers, dubbelklikkers of andere scripts te voorkomen, waren hun tijd kwijt omdat hun werk niet meer van toepassing was.

En omdat spelers geen andere keuze hadden dan Minecraft te verlaten en een alternatief te zoeken, werd een nieuw spel geboren dat sneller dan ooit een hype kreeg. Een groot deel van de Minecraft-gemeenschap verliet het spel, zodat ze in Fortnite kunnen genieten van meer competitieve gameplay.

Minecraft-dying-after-the-1.9-update

De algemene spelervaring stierf snel, maar servers die nooit wilden updaten, begonnen in hoog tempo spelers te winnen.

Bijvoorbeeld, 2b2t (2builders2tools) had zulke hoge pieken dat ze een wachtrijsysteem moesten toevoegen. Er was een basis (niet-premium) en een betaald (premium) wachtrijsysteem, dat vlekkeloos werkte.

Wanneer spelers bij 2b2t kwamen, moesten zij op hun beurt wachten, maar voor degenen die betaalden, bedroeg de wachttijd niet meer dan 5 minuten (totdat het monstrum van de zaak terugliep).

Hoe Minecraft weer populair werd

In 2016 lag Minecraft dood en de concurrenten Fortnite, en Roblox boekten gestaag winst. Het kostte veel updates en nadenken over hoe Minecraft weer populair kon worden.

En zelfs na 3 jaar updates waar ze nieuwe biomes toevoegden, aan oudere biomes werkten, mobs veranderden en betere villager trades toevoegden, kreeg Minecraft nog steeds niet de hoeveelheid hype die nodig was.

Er waren zoveel pogingen om Minecraft terug te brengen naar de topposities, maar geen van hen had succes, door de pijn van de combat update.

Maar naarmate de tijd verstreek, begon een van de populairste YouTubers ter wereld (Pewdiepie) weer video's te maken over Minecraft.

Omdat hij bekend staat om zijn gameseries over een breed scala aan games, vertrouwden veel van de oude Minecraft-fans hem en begonnen ze Minecraft te spelen.

En terwijl Pewdiepie's race om 100.000.000 abonnees te krijgen dag na dag doorging met het spelen van Minecraft, begonnen veel van de oude Youtubers hem te volgen om opnieuw Minecraft-content te maken.

Met de hulp van de populaire YouTubers begon Minecraft aan bekendheid te winnen, waardoor het het meest grossierende spel ter wereld werd, met een piek van 126 miljoen actieve spelers gedurende een maand.

Wat is de beste Minecraft-versie aller tijden?

Nu we de tijdlijn van de geschiedenis van Minecraft kennen, is de grootste vraag die beantwoord moet worden "wat is de beste Minecraft-versie aller tijden"?

En door veel spelersstemmen te bekijken, honderden communities te bevragen en veel mods, plugins, maps en andere te beoordelen, bleek Minecraft 1.7 de beste Minecraft-versie aller tijden te zijn.

Minecraft 1.7 being the best update

Het is een van de meest gespeelde Minecraft-updates, die een hype vasthield voor de release van Minecraft 1.9 (de spelkiller).

En als we het feit dat Pewdiepie en andere Youtubers Minecraft nieuw leven hebben ingeblazen buiten beschouwing laten, kunnen we gerust aannemen dat elke update tussen 1.5 en 1.8 ook een geweldige keuze is.

En als we het moeten hebben over de Minecraft 1.8 mods en plugins, er zijn er zoveel uitgebracht, dat zelfs DanTDM ze niet allemaal kon behandelen.

Conclusie

Hoewel nieuwere versies zoals Minecraft 1.19 overweldigend kunnen zijn met nieuwe content voor de terugkerende spelersgroep of nieuwe spelers, zijn de oudere updates altijd beschikbaar.

Dat is een van de beste dingen in Minecraft. Je kunt terugschakelen naar een oudere update, waar je een deel van het spel kunt leren, of gewoon genieten van de inhoud die het biedt.

Zelfs sommige Minecraft servers, zoals Hypixel bieden nog steeds oudere Minecraft updates aan, zoals 1.8, waar minstens 49% van hun gemeenschap van deze Minecraft versie geniet.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.