Weg met die hackers: een nieuwe NoCheatPlus config

  • 2017-08-07
  • 2080 Bekeken
2017-08-07


Een server waar je geen hackers tegenkomt: een droom van alle Minecrafters. Helaas is dit zowat onmogelijk. Er zijn heel wat plugins die hackers kunnen detecteren. Sommigen kosten tientallen euro's, sommigen zijn gratis. NoCheatPlus is zo'n gratis anti-cheat maar heeft ook heel wat kritiek ontvangen door zijn gebreken.

Door deze gebreken, is er iemand op het idee gekomen om een publieke config te maken. Iedereen kan dingen aanpassen aan deze config zodat NoCheatPlus op zijn best presteert. De Spigot community is al meer dan een jaar bezig met deze config en hij wordt alsmaar beter. 

De config zorgt ervoor dat er meer dan 50 hacks worden geblokkeerd. Ook zorgt hij ervoor dat er minder false-positives zijn. Dit betekent dat de plugin minder vaak zegt dat iemand hackt, terwijl hij helemaal niet hackt. Verder blokkeert hij spambots, stuurt hij gedetailleerdere berichten naar de staff, waarschuwt en bant hij hackers automatisch en nog veel meer.


Hoe installeer ik de plugin en config?

  1. Installeer de laatste versie van NoCheatPlus en ConditionalCommands
  2. Restart de server
  3. Open /plugins/nocheatplus/config.yml, leeg deze file en plak dit

Let wel op dat je de config eens in de zoveel tijd update en wees er van op de hoogte dat in deze config auto-ban aanstaat. Wil je niet dat mensen automatisch worden geband, kun je dat in de config uitzetten. Als je McMMO gebruikt, is het handig om deze add-on te gebruiken omdat er anders problemen kunnen ontstaan. 


Hij werkt niet helemaal perfect, hoe kan ik de config verbeteren?

  1. Check ten eerste of je de laatste versie van de plugin en de config gebruikt. 
  2. Probeer vervolgens de config te veranderen. Test het uit en als het goed werkt, upload je config op Pastebin
  3. Surf naar dit topic en post hier het linkje van je pastebin en vertel wat je hebt veranderd.
  4. De 'manager' van de config gaat nu jouw veranderingen testen en als het goed werkt, zal het in de community config komen.


Het topic van dit project valt op de Spigot site te vinden: klik hier. Zorg dat je deze pagina zorgvuldig doorleest want hier valt veel informatie te vinden. De config valt hier te vinden. Vind je de plugin nou helemaal niets, dan kun je natuurlijk nog kiezen uit tientallen andere anti-cheats die ook op de Spigot te vinden zijn.

Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.