decolast

1.13 laat nog even op zich wachten, maar 1.14 komt eerder!


We wachten al een behoorlijke tijd op de 1.13 update. Enkele dagen geleden kondigde Mojang aan dat de 1.13 update nóg later zal komen. Dit komt omdat de World Generator volledig wordt aangepast en dit neemt meer tijd in beslag dan dat ze hadden gedacht. Jammer? Nee, integendeel!
De technische 1.13 update zou in het begin van 2018 worden uitgebracht. Deze update bevat onder andere 'datapacks' en nieuwe 'command parsers'. Erg handig natuurlijk, maar de doorsnee Minecraft speler zal het verschil tussen 1.12 en 1.13 amper merken. Mojang heeft daarom besloten de Aqua Update, die later dit jaar gepland stond, samen te voegen met de 1.13 update. Dit betekent dus dat je nog wat langer moet wachten op de technische veranderingen, maar dit betekent ook dat de Aqua Update enkele maanden eerder komt!


Welke technische aspecten er worden toegevoegd, hebben we beschreven in dit artikel. Wat zal deze update ons nog meer brengen? Dit zijn de gaafste features:

 • Phantom: Deze mob is uitgekozen door de Minecraft community tijdens Minecon. Deze kwaadaardige mob verschijnt hoog in de bergen en zal op spelers jagen die dagenlang niet hebben geslapen.
 • Dolfijnen: Deze mob valt natuurlijk te vinden in de oceaan. Hij zal je leiden naar schatten, die verstopt zitten in vergane schepen...
 • Scheepswrakken en ijsbergen: scheepswrakken vind je op de bodem van de oceaan. Ijsbergen kun je vinden in frozen ocean biomes. Toeval? I think not, wellicht vind je de titanic.
 • Tridents: Een nieuw wapen die je kunt gooien. Ook kun je er 3 nieuwe enchantments aan toevoegen, genaamd Loyalty, Impater en Slipstream Dash.

Ook worden er koralen, plantensoorten en schildpadden toegevoegd. We zijn zeer nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat!


Je kunt de update uittesten door de laatste snapshots te downloaden. Er valt van alles uit te proberen, maar het zit nog boordevol fouten. Deze fouten kun je hier doorgeven aan mojang. In de loop der tijd worden de snapshots uitgebreid. 


Reacties op 1.13 laat nog even op zich wachten, maar 1.14 komt eerder!


 1. boaz - Beantwoorden

  wanneer komt 1.17 de snapshot uit

 2. Ruud Vogel - Beantwoorden

  Hoop in elk geval dat het morgen, 2 April, over is.

 3. Ruud Vogel - Beantwoorden

  Sorry Roel,Heb mijn reacties verkeerd geplaatst had op" Nieuwe textures" moeten staan.

 4. Ruud Vogel - Beantwoorden

  En die schijnwerper op mijn hoofd was ik nog vergeten.

 5. Ruud Vogel - Beantwoorden

  Ik ben heel benieuwd hoe of andere reacties zijn op de nieuwe textures . Bloemen en planten een beetje meer kleur... nou ja... vooruit.Maar steen, wat je nu overal vind als een blok grijs cement, hele bergen die 1 grote grijze klomp vormen met hier en daar wat zwarte spikkels steenkool.De eikenhouten planken zijn nu overwegend roze, het berkenhout ook.Maak eens een kist of een eikenhouten deur, mooi? Ja... smaken verschillen.Heb natuurlijk ook zin in 1.13 en 1.14 maar zal flink duimen :-)

 6. beertje868 - Beantwoorden

  ik heb er zin in schildpaden dolfijnen love it woop

 7. Ruud Vogel - Beantwoorden

  Zie net de nieuwe textures in minecraft 1.12.2 Lang niet alles even mooi. Rommelig, te drukke kleuren, sommige textures niet eens goed van elkaar te onderscheiden, houtsoorten bv. Nee....daar mag nog wel iets aan gedaan worden.Kompel 123

 8. ~DieEneGast - Beantwoorden

  <3 Dolfijnen en schildpadden!!!

 9. milesxs_1002 - Beantwoorden

  ik ben zooo blij met de update ik heb er zin in XD

 10. teim - Beantwoorden

  IK HEB ZO'N ZIN IN 1.13 EN 1.14 !!!!!!!!!!!