1.13 laat nog even op zich wachten, maar 1.14 komt eerder!

  • 2018-02-03
  • 3080 Bekeken
2018-02-03

We wachten al een behoorlijke tijd op de 1.13 update. Enkele dagen geleden kondigde Mojang aan dat de 1.13 update nóg later zal komen. Dit komt omdat de World Generator volledig wordt aangepast en dit neemt meer tijd in beslag dan dat ze hadden gedacht. Jammer? Nee, integendeel!
De technische 1.13 update zou in het begin van 2018 worden uitgebracht. Deze update bevat onder andere 'datapacks' en nieuwe 'command parsers'. Erg handig natuurlijk, maar de doorsnee Minecraft speler zal het verschil tussen 1.12 en 1.13 amper merken. Mojang heeft daarom besloten de Aqua Update, die later dit jaar gepland stond, samen te voegen met de 1.13 update. Dit betekent dus dat je nog wat langer moet wachten op de technische veranderingen, maar dit betekent ook dat de Aqua Update enkele maanden eerder komt!


Welke technische aspecten er worden toegevoegd, hebben we beschreven in dit artikel. Wat zal deze update ons nog meer brengen? Dit zijn de gaafste features:

  • Phantom: Deze mob is uitgekozen door de Minecraft community tijdens Minecon. Deze kwaadaardige mob verschijnt hoog in de bergen en zal op spelers jagen die dagenlang niet hebben geslapen.
  • Dolfijnen: Deze mob valt natuurlijk te vinden in de oceaan. Hij zal je leiden naar schatten, die verstopt zitten in vergane schepen...
  • Scheepswrakken en ijsbergen: scheepswrakken vind je op de bodem van de oceaan. Ijsbergen kun je vinden in frozen ocean biomes. Toeval? I think not, wellicht vind je de titanic.
  • Tridents: Een nieuw wapen die je kunt gooien. Ook kun je er 3 nieuwe enchantments aan toevoegen, genaamd Loyalty, Impater en Slipstream Dash.

Ook worden er koralen, plantensoorten en schildpadden toegevoegd. We zijn zeer nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat!


Je kunt de update uittesten door de laatste snapshots te downloaden. Er valt van alles uit te proberen, maar het zit nog boordevol fouten. Deze fouten kun je hier doorgeven aan mojang. In de loop der tijd worden de snapshots uitgebreid. 

Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.