decolast

Wat kunnen we verwachten van Minecraft 1.13?Het zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren, maar we weten al enkele dingen over de 1.13 update. Zo weten we dat de focus op bugfixing, technische veranderingen en optimalisatie ligt. Ook zullen de meeste blokken er anders uit gaan zien hoewel het nog niet zeker is of dit in de 1.13 update zal verschijnen.


Wat zal er worden toegevoegd?

 • Als je een vanilla Minecraft command invoert, verschijnt er een soort highlighter waarin wordt verteld hoe je het command moet gebruiken.
 • Data packs. Dit zijn een soort resource packs maar dan voor servers. Deze kunnen bijvoorbeeld loot tables of advancements bevatten. 

Wat zal er worden veranderd?

 • Er komen custom crafting recipes. Dit betekent dus dat je met zelfgemaakte 'recepten' items kunt maken via een crafting table.
 • Het hoogste block ID in Minecraft is op het moment 256 en dit wordt in de 1.13 update verhoogd.
 • Als er een fout zit in een functie, zal de speler een melding krijgen zodra de functie wordt geladen.
 • Structures hebben nu een namespace nodig.
 • De damage-waarde bij de commands /give, /clear en /replaceitem wordt veranderd. Voorheen moest je /give @p diamond_sword 1 1 gebruiken en dit wordt veranderd naar /give @p diamond_sword 1 {Damage:1}
 • Commands krijgen betere error-messages, ze worden sneller en effici├źnter en ze worden hoofdlettergevoelig. Ook wordt de syntaxis van vele commands anders.

Wat zal er misschien worden toegevoegd?

 • Dat je de kleuren van verschillende biomes kunt veranderen zonder dat je daarvoor mods moet gebruiken. Dit houdt in dat je de kleur van het water, de lucht en het gebladerte van bomen kunt veranderen.
 • Een '^' notatie in commands zodat je de draaiing van entities kunt veranderen.
 • De textures van blokken, mobs, items en GUIs zullen veranderen. Dit zal waarschijnlijk eerst worden toegevoegd als een resourcepack zodat ze feedback kunnen ontvangen.


Er zijn nog geen snapshots van deze update. Dit betekent dat het nog een tijd zal duren voordat deze update zal verschijnen. Zodra de eerste snapshot verschijnt, zal er een nieuw artikel verschijnen! 


Reacties op Wat kunnen we verwachten van Minecraft 1.13?


 1. _ItzAnouk_ - Beantwoorden

  Wanneer komt 1.13 eigenlijk uit? Ik wacht er al maanden opMaar Minecraft PE heeft ook een vette update hoor vooral die zeedieren!!

 2. Ramon van Sprundel - Beantwoorden

  Wanneer minecraft 2.0

 3. yoda1111 - Beantwoorden

  hoi,ik kan helaas niet de update vinden waarom?groetjes yoda1111

 4. Binkie - Beantwoorden

  IK HEB ECHT ZIN IN 1.13 HET IS ZO'N VETTE UPDATE!

 5. jason - Beantwoorden

  deze update is stom echt gwen super kut

 6. benwoldijk - Beantwoorden

  een toffe coole en verbeterde versie