De Better Together Update

  • 2017-06-12
  • 2687 Bekeken
2017-06-12

Tijdens de gamebeurs E3, heeft Mojang aangekondigd de console, windows 10 en mobiele versie van Minecraft te verenigen. Dit betekend dat, als jij bijvoorbeeld de mobiele versie hebt, je samen met je vrienden die de Xbox versie hebben kunt spelen. Dit is niet het enige wat er deze zomer zal verschijnen.

Better Together

Er verschijnen 2 edities. De ene zal 'Minecraft: Java Edition' gaan heten en de ander wordt gewoon 'Minecraft' genoemd. De Java Editie is de versie die je op de PC speelt (die velen van jullie waarschijnlijk spelen) en met de andere versie, kunnen mensen met Windows 10, iOS, Android, Xbox One, Nintendo Switch en VR devices samen spelen. Helaas kunnen Java-Editie gebruikers niet samenspelen met de gebruikers van de andere versie. 

In-Game Servers

Het is erg jammer dat de Java-Editie gebruikers niet samen kunnen spelen met de andere versie. Gelukkig krijgen we nog wat gaafs: in-game servers. Alle platformen krijgen deze zomer een Server Browser tab bij het startscherm. Je kunt dan Lifeboat, Mineplex, InPVP, en CubeCraft via dit scherm joinen. Er zullen nog veel meer servers in dit menu verschijnen in de loop der tijd. 

Je kunt natuurlijk ook nog gewoon je eigen servers joinen. 

Mooiere Graphics

Er zal ook een update verschijnen waarin de graphics van het spel heel erg zijn verbeterd. Deze update verschijnt op elk apparaat waarop de Better Together update ook verschijnt (dus niet op de Java Editie). Er komen schaduwen, verbeterd licht, water effecten en meer. 

Hier bovenop verschijnt er nog een DLC die ervoor zorgt dat de bladeren bewegen, er zonnestralen door mist schijnen en villagers er anders uit zien. 

Je hoeft niet persé deze graphics update te gebruiken, hoor. Als je van de oude, simpelere look houdt, kun je die gewoon blijven gebruiken.

Deze Java Editie ontvangt deze update niet, maar zij kunnen al enkele jaren de Shaders Mod downloaden.

Wij hopen natuurlijk dat deze update snel zal verschijnen!

Roel

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.