De geheime commando's van Minecraft die je moet weten ➡️

  • 2023-02-14
  • 1214 Bekeken
2023-02-14

De geheime commando's van Minecraft die je moet weten!

Minecraft PC is een populaire sandbox-game die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gespeeld. Het is een game die zich richt op creativiteit, overleven en avontuur. De game biedt veel opties en mogelijkheden voor spelers, waaronder geheime commando's die het spel nog interessanter en uitdagender maken. Hieronder bespreken we enkele van de meest nuttige en geheime commando's van Minecraft die elke speler moet kennen / ontdekken in 2022 en 2023!

Wat zijn geheime commando's in Minecraft?

Commando's zijn snelkoppelingen in de game die spelers toegang geven tot verschillende functies en opties. Ze kunnen worden ingevoerd in het chatvenster en uitgevoerd door de speler. Sommige commando's zijn beschikbaar voor alle spelers, terwijl andere alleen beschikbaar zijn voor spelers met beheerdersrechten.

Hoe voer je in 2023 commando's uit in Minecraft?

Om commando's in Minecraft uit te voeren, moet je het chatvenster openen door op de T-toets te drukken. Vervolgens kun je het commando invoeren en uitvoeren door op de enter-toets te drukken. Sommige commando's vereisen specifieke argumenten of parameters om te werken, dus zorg ervoor dat je de juiste syntaxis en argumenten gebruikt voordat je het commando uitvoert.

De 10 meest nuttige commando's in Minecraft 

1. /spawnpoint - Stel de spawnlocatie voor een speler in

Met het /spawnpoint commando kun je de spawnlocatie van een speler instellen. Dit bepaalt waar een speler terechtkomt als ze het spel opnieuw beginnen of als ze sterven in de game. Het commando werkt als volgt: /spawnpoint [speler] [x] [y] [z]. Vervang [speler] door de naam van de speler waarvoor je de spawnlocatie wilt instellen, [x], [y] en [z] door de coördinaten van de gewenste spawnlocatie.

2. /tp en /tp [speler] [locatie/speler] - Teleportatie Commandos

Als je verdwaald bent of snel naar een specifieke locatie of speler wilt reizen, kun je het /tp-commando gebruiken. Dit commando teleporteert je naar een specifieke locatie of naar een andere speler op het kaart. Het commando ziet er als volgt uit: /tp [speler] [locatie/speler]. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk verplaatsen, zonder de noodzaak om de hele tijd te lopen.

3. /weather - Verander het weer in het spel

Met het /weather commando kun je het weer in het spel veranderen naar de gewenste condities. Het commando werkt als volgt: /weather [clear/rain/thunder] [duur]. Vervang [clear/rain/thunder] door de gewenste weersomstandigheden (helder, regen of onweer) en [duur] door de gewenste duur van de weersverandering in seconden. Bijvoorbeeld: "/weather thunder 3600" zal onweer veroorzaken in het spel gedurende 3600 seconden (1 uur).

4. /gamemode - Dit commando stelt de spelmodus van een speler in.

Met het /gamemode commando kun je de gamemode van de speler veranderen tussen Survival, Creative en Adventure. Het commando werkt als volgt: /gamemode [speler] [modus]. Vervang [speler] door de naam van de speler wiens gamemode je wilt veranderen, en [modus] door de gamemode die je wilt instellen (bijv. survival, creative, adventure). Bijvoorbeeld: /gamemode John survival verandert de gamemode van speler John naar survival. Het is belangrijk op te merken dat enkel administrators deze functie kunnen uitvoeren, en spelers zelf geen toegang hebben tot het veranderen van hun eigen gamemode.

5. /givexp - Snellere levels en upgrades

Met het /givexp commando kun je specifieke hoeveelheden ervaring aan een speler geven, waardoor ze sneller levels kunnen bereiken en upgrades kunnen ontgrendelen. Het commando werkt als volgt: /givexp [speler] [hoeveelheid]. Vervang [speler] door de naam van de speler waaraan je ervaring wilt geven en vervang [hoeveelheid] door het aantal ervaring punten dat je wilt geven.

6. /effect - Verhoog de vaardigheden van de speler

Met het /effect commando kun je verschillende effecten aan een speler toevoegen. Dit omvat bepaalde verbeteringen in de vaardigheden van de speler, zoals verhoogde snelheid, sterkte en regeneratie. Het commando werkt als volgt: /effect [speler] [effect] [duur] [sterkte]. Vervang [speler] door de naam van de speler die het effect moet ontvangen, [effect] door de naam van het effect dat je wilt toevoegen, [duur] door de tijd in seconden dat het effect moet duren en [sterkte] door de sterkte van het effect op een schaal van 1 tot 127.

7. /enchant - Verhoog de bekwaamheid van wapens en tools

Met het /enchant commando kun je wapens en tools verbeteren door ze te verzegelen met bepaalde bekwaamheden. Hierdoor worden deze objecten krachtiger en effectiever. Het commando werkt als volgt: /enchant [speler] [object] [bekwaamheid]. Vervang [speler] door de naam van de speler die het object wil verbeteren, [object] door het object dat je wilt verbeteren en [bekwaamheid] door de naam van de bekwaamheid die je wilt toevoegen.

8. /give - Krijg specifieke voorwerpen en materialen

Met het /give commando kun je specifieke voorwerpen en materialen aan een speler geven. Dit kan handig zijn wanneer je bepaalde items snel nodig hebt en niet de tijd of moeite wilt nemen om ze te verzamelen. Het commando werkt als volgt: /give [speler] [item] [aantal]. Vervang [speler] door de naam van de speler die het item moet ontvangen, [item] door de naam van het item dat je wilt geven en [aantal] door het aantal dat je wilt geven.

9. /summon - Het Summon Command

Met het summon-commando kun je specifieke entiteiten oproepen en in je wereld plaatsen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een specifiek dier of NPC wilt oproepen, zonder dat je naar de locatie moet reizen waar ze normaal gesproken voorkomen. Het commando ziet er als volgt uit: /summon [entiteit].

10. /gamerule - Het Gamerule Command

Met het gamerule-commando kun je bepaalde regels in het spel aanpassen, zoals de zwaartekracht of de mogelijkheid om te doden. Het commando ziet er als volgt uit: /gamerule [regel] [waarde]. Hierdoor kun je de spelervaring naar wens aanpassen en het spel op een specifieke manier spelen.

Conclusie

Minecraft biedt spelers een enorme hoeveelheid flexibiliteit en opties, en dit geldt zeker ook voor de commando's die beschikbaar zijn in het spel. Van het aanpassen van de ervaring en levels van spelers, tot het oproepen van specifieke entiteiten en het aanpassen van regels, er is voor elke speler een commando dat hen kan helpen bij het spelen van Minecraft op de manier die hen het meest aanspreekt. Door deze commando's te gebruiken, kun je de spelervaring verbeteren en meer uit het spel halen.

Larry

Als eigenaar en schrijver van Minecraft Krant, breng ik een passie voor Minecraft . Met een focus op het leveren van het laatste nieuws, updates, tips en trucs, zijn mijn artikelen gemaakt om Minecraft liefhebbers te informeren en te vermaken.

Omdat ik Minecraft al jaren speel, heb ik een uitgebreide kennis van het spel. Dit begrip stelt me in staat om inzichtelijke en accurate artikelen te schrijven over een breed scala aan onderwerpen!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.