De toekomst van Minecraft #2: De Better Together Update de moeite waard?

  • 2017-08-14
  • 2150 Bekeken
2017-08-14

De populariteit van Minecraft - in het algemeen en specifiek bij de oudere doelgroep - neemt sterk af. Dat merk ik sterk in mijn eigen omgeving, maar is ook zichtbaar op fora als het Nederlands Minecraft Forum (NMCF),in de views op YouTube en in de zoekresultaten op zoekmachines. Daarom een reeks artikelen i.v.m. de statistieken van Minecraft over de jaren heen, de Better Together update voor de toekomst en de mogelijkheid van een Minecraft 2. 

In deze serie (14 augustus 2017):

1. Hoe zijn de statistieken?

2. De Better Together Update de moeite waard?

3. Tijd voor een Minecraft 2?

De Better Together update

De BT update stelt jong en oud in staat om veilig MC samen te spelen over de verschillende platforms heen. Minecraft:Pocket Edition, Xbox One Edition en Switch Edition heten voortaan gewoon Minecraft en de huidige PC-versie gaat van Minecraft naar Minecraft: Java Edition. Geen paniek: de PC versie blijft geüpdatet worden!

Mojang zet voor de Pocket- (iOS/Apple TV, Android, Windows 10/Phone, Amazon, VR) en console-versies alvast een grote stap in de goede richting. De Xbox en Nintendo Switch draaien in 1 keer ook op de Pocket versie, dit maakt dat er cross-play mogelijk wordt tussen al deze platformen voor Realms en door Mojang goedgekeurde servers als Cubecraft en Mineplex. Je eigen server naar console brengen gaat niet, dit blijft wel mogelijk op Mobile (en uiteraard ook PC servers zoals nu). Je account, DLC, werelden enzovoort wordt netjes geshared via Xbox Live tussen al deze edities. Minecraft voelt dus overal -behalve op de uitgebreide PC versie en Playstation 4 en oudere consoles - hetzelfde aan. Er komt in elk geval dezelfde uitgebreide, gebruiksvriendelijke en hackvrije Minecraft naar bijna alle platforms. Wie wil, kan de update alvast testen! Sony doet jammer genoeg niet mee met cross-play met Xbox en Switch, waardoor de BT update niet voor de PS4 verschijnt. 

Ook nuttig om te vermelden: de oude console versie zal niet meer verkocht of geüpdatet worden na het verschijnen van de Bedrock versie voor Xbox & Switch. Uiteraard blijft spelen van deze versie mogelijk en spelers op laatstgenoemde consoles kunnen gratis overgaan op de nieuwe versie (indien het op disc gekocht is enkel voor een beperkte tijd mogelijk, als er nu of in de afgelopen 12 maanden min. 5 uur gespeeld is en/of er DLC gekocht is) en hun werelden behouden. De nieuwe versie zal trouwens beschikken over infinitive werelden! Het zou wel kunnen dat bepaalde minigames e.d. niet mee overgaan, maar je krijgt speciale versies van Cubecraft, Mineplex en nog wat andere servers om op te spelen!

Meer over de Better Together update vind je hier: https://www.minecraftkrant.nl/...

Verder komt er binnenkort ook een soort van shaders voor Windows 10 en Xbox One. Dit zien er alvast mooi uit! Staat zeker niet mis op een TV!

Al deze updates dienen voor de huidige versie, maar wat als er een nieuwe game uitkomt? Minecraft "2"? 

-> Lees verder

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.