Hoe zit het met Herobrine?

  • 2017-08-18
  • 11704 Bekeken
2017-08-18

In 2010 is er een mythe de Minecraft-community ingebracht, een mythe over een mysterieus persoon die zomaar in je wereld kan verschijnen en iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Is hij echt of heeft iemand zijn bestaan verzonnen?


Het verhaal van Herobrine begon in 2010 toen een iemand een verhaal had gepost. De persoon beweert dat hij een wereld maakte en in de verte een persoon zag staan. De speler had de normale Steve-skin maar  geen ogen en geen naam. De speler ging verder met de game en kwam rare 2x2 tunnels, perfecte piramides en bomen waarvan de bladeren waren afgesneden.

De speler sloeg de map op en ging naar het Minecraft-forum om te kijken of meer spelers hetzelfde hadden gezien. Toen nog niemand een forumbericht hierover had geplaatst maakte hij er zelf een. Na vijf minuten werd zijn bericht verwijderd. Hij probeerde het opnieuw en dit bericht werd nog sneller verwijderd. De speler kreeg een bericht van ‘Herobrine’: “Stop.” Toen hij het profiel van Herobrine wilde bekijken krijg hij een foutmelding, de pagina bestond niet.

Na een paar dagen kreeg de speler een mailtje van iemand. Hierin vertelde hij dat hij Herobrine ook had gezien. Ook vermeldde hij dat hij meer mensen kende die beweerden Herobrine gezien te hebben.

Na een maand geen contact meer gehad te hebben kreeg hij berichten binnen van mensen die op internet op zoek waren gegaan naar Herobrine en ze kwamen erachter dat het een woord was dat veel gebruikt werd door een Zweedse gamer. Na langer doorzoeken ontdekten ze dat Herobrine de broer van Notch is, de maker van Minecraft. Daarom mailde de speler met de vraag of hij een broer heeft. Hij kreeg een kort antwoord van Notch: “Ik had er één maar hij is niet langer onder ons.”

Na de eerste keer had de speler niks meer van Herobrine gezien. Toch bleven er mensen komen die beweerden Herobrine gezien te hebben. Maar bestaat hij nou wel of niet? Laten we daar kort en duidelijk over zijn, hij bestaat niet. Inmiddels heeft Mojang er een grapje van gemaakt door te vermelden dat hij elke update wordt verwijdert uit het spel.

Joep

Hallo allemaal! Ik ben redacteur bij MinecraftKrant! Ik speel Minecraft vanaf 2013.

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.