decolast

Is de Minecraft wereld zoals die van ons?


Minecraft staat bekend als de game waar alles gemaakt is van blokken: het gras, de kippen, de bomen en zelfs de zon is vierkant. Maar is alles in Minecraft wel echt zo vierkant als door velen wordt gedacht?

Omdat alles uit blokken bestaat zou het logisch zijn als de aarde ook een kubus is. Er is één simpele reden waarom dit niet klopt: de zwaartekracht. Zwaartekracht trekt je naar het midden van de aarde. Als de aarde een kubus zou zijn zou het betekenen dat hoe verder je van het midden van één van de vlakken af loopt hoe zwakker de zwaartekracht wordt. Ook zou je het gevoel hebben dat je een helling op loopt. Hierdoor kan de wereld alleen maar rond zijn.

Maar dit zou niet kunnen kloppen. Bij een ronde wereld zou je naar beneden moeten kunnen graven om vervolgens te eindigen in de kern of aan de andere kant van de wereld. Dit is in de game alleen niet het geval. Als je naar beneden gaat kom je uit bij de bedrock, een laag ondoordringbare blokken. Als je dan met behulp van machines of cheats tóch door de bedrock weet te komen kom je in een soort zwart gat, genaamd de void, waar je uiteindelijk dood zal gaan.

Een ander tegenargument is genereren van biomes. Het genereren gebeurt aan de hand van de ingevoerde seed en niet zoals bij ons: de temperatuur. Biomes rond de evenaar zouden daarom droger moeten zijn dan die er ver vandaan. Dit is niet het geval.

De conclusie is dat de Minecraft wereld niet rond, niet plat en ook geen kubus is. Het bestaan van de wereld is gewoon niet mogelijk in ons universum. Maar wie zegt er dat de Minecraft wereld zich niet in een ander universum bevindt waar andere dingen mogelijk zijn?


Reacties op Is de Minecraft wereld zoals die van ons?