Is een Minecraft wereld oneindig?

  • 2016-09-17
  • 4922 Bekeken
2016-09-17

Is een Minecraft wereld oneindig?

Hier is een simpel antwoord voor, en dat is nee. Maar ik wil het toch even verder uitleggen en laten zien. 

Misschien dacht je dat een wereld wel oneindig is maar dat is toch echt niet zo, maak maar eens een nieuwe wereld aan waar je commando's kan gebruiken. Ik gebruik een superflat wereld maar je kan ook een normale wereld gebruiken. Als je in de wereld bent typ je /tp @p 29999983 20 29999983 , Je ziet nu dit:

Nu denk je natuurlijk, wat is hier speciaal aan? Nou, alle Minecraft 'physics' werken heel gek hier, als je een anvil plaatst dan verdwijnt hij 1 seconde en daarna staat hij opeens op de grond. Dit werkt hetzelfde voor zand:

Probeer eens om een blok verder dan de border te duwen, de piston doet heel gek en het blok dat je weggeduwd hebt volgt je dan overal waar je gaat. Om dit weg te krijgen typ je /kill @e , je gaat dan zelf dood maar het blok is wel weg. 

Natuurlijk wil je weten of je zelf achter die border kan komen, dat kan! Typ dit in: /tp @p 29999999 20 29999999 . Je bent er nu achter, maar als je iets verder vliegt kom je weer tegen een onzichtbaar iets aan. Kunnen we daar voorbij? Ook dat is mogelijk, misschien dacht je zelf aan een boot, een minecart of iets dergelijk maar het probleem is dat we niks achter de worldborder die je kan zien kunnen plaatsen. Hoe is dit mogelijk vraag je je misschien af, er is een oplossing, we maken een wereld waar al rails op ligt overal, dan kunnen we dus ook met een minecart door de onzichtbare border heen. Ga in het menu om een nieuwe wereld te maken naar 'Superflat Customization' en dan naar 'Presets'. Typ dit in: 3;minecraft:bedrock,2*minecraft:dirt,minecraft:grass,minecraft:rail;1;village . Ga in de wereld en teleporteer weer naar de border, maak nu een opstelling zoals je hier ziet:

Rechts is een minecart met furnace en links een normale minecart, de normale moet aan de kant van de border! Activeer de minecart met furnace door er op te klikken met coal, ga snel in de minecart zitten en typ circa. 5 blokken voor de border /worldborder set 59999900 . Nu gaat je minecart door en door totdat je bij het echte eind van de wereld bent waar er ook geen chunks meer worden geladen. Zodra je uitstapt ga je weer terug naar de normale border dus doe dat niet! Zodra je bij het eind bent ziet het er ongeveer zo uit:

We hebben het gehaald! Probeer nu maar eens uit te stappen, dat lukt niet. Als je er uit wil typ je dit in: /kill @e[type=MinecartRideable] . Dit forceert je om uit te stappen maar je gaat wel weer naar de onzichtbare border. Maar wacht, wat zie je daar bij de normale border? Niks! Inderdaad, letterlijk niks, de chunks laden niet meer in de border, als je een blokje breekt in de leegte dan verschijnt dat stukje chunk weer. Als je weer terug wilt naar de normale wereld vlieg dan circa. 250 blokken ver, dan komen er weer chunks.

Ik hoop dat je dit leuk vond en als je nog meer dingen weet die gek zijn bij de border, meldt het dan!

Melvin

https://melvinsnijders.nl

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.