decolast

Leer bouwen met Jordi – Deel 8


Untitled-1

Hallo, mijn naam is Jordi. In deze serie ga ik jullie een paar handige dingen leren als het gaat om bouwen, zo wel in details, rotswerken en gebouwen. Ik probeer jullie op een duidelijke manier wat te leren, dit zal voornamelijk met foto’s gebeuren. Heb je vragen of suggesties wat ik de volgende keer aan jullie moet leren? Meld het in de beschrijving hier onder, ik lees en beantwoord bijna alles!

Vandaag bouwen we custom trees:

Het uiteindelijke doel:

Laten we beginnen!

Stap 1: Bepaal voor jezelf wat voor tree je wilt maken en welke hoogte je nodig hebt. Ik heb in dit geval voor een hogere pine tree gekozen en een normale boom.

Stap 2: Begin een boom samen te stellen met hout. De kleur hout bepaald de sfeer van de boom, let hier dus goed op.

Zoals je hier boven ziet maar de vorm van het hout niet zo veel uit. Ik heb voor de hogere boom een simpele constructie bedacht, maar voor de kleinere heb ik geprobeerd wat meer takken te creëren.

Hier onder wat andere voorbeelden van hoe je een hout constructie kan beginnen:

Stap 3: Nu de hout constructie staat begin ik met het verdere decoreren van de onderkant van de boom. Je kan hier voor houten Oak Fence gebruiken, die passen mooi bij de lichtere oak boom. Bij de anderen boom kunnen we gebruik maken van de donkere fences. Je kan ook wat vines toevoegen als je wilt dat je boom in een begroeit gebied staat. Hier onder een voorbeeld:

Stap 4: De onderkant van de boom is nu klaar! Laten we beginnen met de bovenkant, tevens het belangrijkste van een mooie boom namelijk leaves. Je hebt meerdere soorten leaves die je kan gebruiken, maar niet al de soorten passen mooi bij elkaar. Hier onder een klein overzicht welke leaves mooi bij elkaar passen:

Stap 5: Nu we de leave keuze hebben gemaakt kunnen we beginnen met het 'beplanten' van de boom. Bouw rustig van beneden naar boven en probeer het op een zo natuurlijk mogelijke manier te plaatsen.

Stap voor stap voeg je steeds wat meer toe tot dat je zelf een op een realistische boom vind lijken. Uit eindelijk moet je dan iets krijgen zoals dit:

Stap 6: De bomen zijn klaar! Wat je nu moet doen hangt af van de manier hoe je ze wilt gaan gebruiken. Het beste kan je ze als schematic opslaan en bijvoorbeeld boom1 of boom2 noemen. Het opslaan als schematic gaat onder deze command: //schematic save MCEdit boom1

Nadat je ze als schematic hebt gesaved kan je ze makkelijker laden en plaatsen. Als je meerdere bomen door elkaar wil plaatsen raad ik je aan /paste -a de gebruiken. Deze command zorgt er voor dat er geen anderen blocks verwijderd worden tijdens het plaatsen.

Uit eindelijk krijg je met wat paste dit resultaat:

Succes!

Reacties op Leer bouwen met Jordi – Deel 8