Minecraft: Education Edition

  • 2016-01-20
  • 2620 Bekeken
2016-01-20

Microsoft en Mojang komen met een nieuwe editie van Minecraft genaamd Minecraft: Education Edition. Op Minecon 2015 had Mojang het al over 'Minecraft in Education'. Zoals de naam al doet vermoeden is deze versie gericht op gebruik in de klas, van geschiedenis tot natuurkunde.

Verschillen met de normale Minecraft

Heel veel wordt er niet veranderd in vergelijking met de standaardversie van de game. Het gaat om een verbeterde kaart om het makkelijker te maken om te navigeren. De leraar kan de materialen die leerlingen kunnen gebruiken limiteren en tenslotte is er een in-game camera met notitieboekje toegevoegd om bij te kunnen houden wat er is gebeurd.

Volgens Tweakers kunnen er op elke server veertig deelnemers samenwerken en opdrachten maken die door een docent worden opgesteld. Ook is het makkelijker gemaakt om de Minecraft-wereld aan te passen en wordt er een website opgezet waar docenten elkaar kunnen helpen (speciale leerwerelden met lesplannen die gedeeld worden met andere docenten). Microsoft heeft aangegeven niet zelf werelden te gaan maken voor gebruik in de klas.

MinecraftEDU

In principe is het gebruik van Minecraft in de klas niet nieuw, er bestaat sinds 2011 de MinecraftEDU mod (die weliswaar niet door Mojang zelf gemaakt is maar door TeacherGaming LLC). Microsoft heeft samengewerkt met MinecraftEDU bij het maken van de nieuwe editie.

Waarom er gekozen is om een opvolger van MinecraftEDU te ontwikkelen is ons niet geheel duidelijk. Ik vermoed dat men de Pocket/Windows 10 Edition wil gaan gebruiken als basis voor Minecraft: Education Edition, omdat PE draait op het efficiëntere C++ (en dus niet op Java zoals de PC/Mac versie).

Prijs

Microsoft zegt voor het einde van het schooljaar te komen met de prijs van deze educatieve versie van Minecraft. MinecraftEDU heeft aangekondigd dat alle klanten van de mod gratis een jaar Education Edition krijgen van Microsoft.

Als je meer informatie wilt over deze nieuwe editie, bekijk dan zeker https://education.minecraft.net/


Bronnen: Mojang, Tweakers, Poweredbyredstone, MinecraftEDU

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.