decolast

Minecraft: Education Edition vanaf nu verkrijgbaar


Minecraft is de meest verkochte PC game aller tijden en erg populair bij jongeren, maar het is ook een nuttige tool voor bijvoorbeeld experimenten met Artificiële Intelligentieen voor gebruik binnen het onderwijs. Om het gebruik van Minecraft in de klas aantrekkelijker te maken, ontwierp Mojang een op maat gemaakte Education Edition, die vanaf nu verkrijgbaar is.

Het zou kunnen dat je de naam Minecraft: Education Edition al herkend, want we schreven er eerder al over toen Mojang de editie aankondigde. Na een Early Acces periode vond Mojang het nu tijd om de versie officieel te lanceren.

De versie zal in 11 talen en 50 landen beschikbaar zijn.

Minecraft: Education Edition bevat heel wat functies die het gebruik van Minecraft in de klas een stuk handiger maken. Net zoals alle andere versies van Minecraft zal ook de Educatie Editie geregeld geüpdatet worden. Getalenteerde Minecrafters zullen de versie ook kunnen verbeteren met hun creaties.

Zie de officiële website voor tutorials, starterswerelden, lesplannen en meer. Er is ook een mentor’s programma  beschikbaar die beginners in aanraking laat komen met experten. Kennis zal via deze weg gedeeld worden.

De editie van Minecraft kost $5 per gebruiker per jaar en is ook beschikbaar via Microsoft education volume licensing. Zie voor meer informatie de link hierboven.

Bron: Mojang


Reacties op Minecraft: Education Edition vanaf nu verkrijgbaar


  1. YsbrandD - Beantwoorden

    LEKKER MC IS NU OOK OP SCHOOL TE DOEN #MC VOOR LIVE