Minecraft: Education Edition vanaf nu verkrijgbaar

  • 2016-11-03
  • 1897 Bekeken
2016-11-03

Minecraft is de meest verkochte PC game aller tijden en erg populair bij jongeren, maar het is ook een nuttige tool voor bijvoorbeeld experimenten met Artificiële Intelligentie en voor gebruik binnen het onderwijs. Om het gebruik van Minecraft in de klas aantrekkelijker te maken, ontwierp Mojang een op maat gemaakte Education Edition, die vanaf nu verkrijgbaar is.

Het zou kunnen dat je de naam Minecraft: Education Edition al herkend, want we schreven er eerder al over toen Mojang de editie aankondigde. Na een Early Acces periode vond Mojang het nu tijd om de versie officieel te lanceren.

De versie zal in 11 talen en 50 landen beschikbaar zijn.

Minecraft: Education Edition bevat heel wat functies die het gebruik van Minecraft in de klas een stuk handiger maken. Net zoals alle andere versies van Minecraft zal ook de Educatie Editie geregeld geüpdatet worden. Getalenteerde Minecrafters zullen de versie ook kunnen verbeteren met hun creaties.

Zie de officiële website voor tutorials, starterswerelden, lesplannen en meer. Er is ook een mentor’s programma  beschikbaar die beginners in aanraking laat komen met experten. Kennis zal via deze weg gedeeld worden.

De editie van Minecraft kost $5 per gebruiker per jaar en is ook beschikbaar via Microsoft education volume licensing. Zie voor meer informatie de link hierboven.

Bron: Mojang

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.