decolast

Minecraft en virtual reality/augmented reality


Misschien heb je hierover op Minecon of op de E3 persconferentie al een filmpje gezien, maar Minecraft komt naar de augmented reality-bril Microsoft HoloLens! Met deze nieuwe versie van Minecraft wordt het mogelijk om gewoon te craften op bijvoorbeeld een tafel. Je kunt dit je het beste inbeelden als je de video bekijkt. Bekijk hem zeker, want het is in mijn ogen de moeite waard. In het filmpje zagen we namelijk dat Lydia Winters (Mojang's Brand Director) de wereld joinde, dus multiplayer wordt ook mogelijk. De HoloLens kan ook gebruik maken van voice commands en hand gestures.

Verder is het ook uitgelekt dat Microsoft Minecraft-ontwikkelaar Mojang overnam om een Minecraft versie voor de HoloLens uit te brengen.

Dit is eigenlijk helemaal niet nieuw, wel nieuw is dat ook de Oculus Rift Minecraft krijgt. Dat heeft Oculus aangekondigd op zijn ontwikkelaarsconferentie. De VR-ondersteuning zal worden toegevoegd aan de Minecraft: Windows 10 Edition. Een Minecraft versie voor dit toestel is helemaal geen nieuw plan.  De versie verscheen vroeger niet omdat Mojang het heeft stopgezet uit onvrede na de overname van Oculus door Facebook.  Wel verschenen er mods zodat het toch mogelijk werd, maar die lijken nu overbodig te worden.

Wie deze versies geweldig vindt en ze wil uitproberen moet nog even wachten. De Oculus Rift komt namelijk het eerste kwartaal van 2016. De HoloLens maakt in datzelfde kwartaal een development kit voor $3,000 beschikbaar, maar de datum voor een consumentenversie is nog niet bekend.

Reacties op Minecraft en virtual reality/augmented reality