decolast

Minecraft komt naar China


Minecraft is met meer dan 100 miljoen verkochte kopies reeds een wereldwijd succes te noemen, maar de game is nog steeds niet overal aanwezig. Zo kan je het bijvoorbeeld nog niet downloaden in China. Het spreekt dus voor zich dat Mojang zijn best aan het doen is om Minecraft ook naar deze grote markt te brengen. Dat gebeurt nu, Mojang lanceert een gesloten bèta van Minecraft in het land.

De ontwikkelaar van Minecraft zegt dat ze  door de jaren heen al geweldige support hebben ontvangen van Chinese spelers, hoewel het voor deze spelers nooit echt simpel is geweest om de game te kopen. Daarom reïntroduceren ze Minecraft voor deze groep spelers in samenwerking met NetEase.

Zowel de PC versie als de Minecraft: Pocket Edition zal beschikbaar komen in China, inclusief speciale functies voor het Chinese publiek.

NetEase nodigt getalenteerde Minecraft-bouwers over de hele wereld alvast uit om mee deel te nemen aan de gesloten bèta. Mojang is benieuwd naar de creaties die Chinese spelers zullen maken in Minecraft, maar geeft ook aan dat dit een geweldige kans is voor bouwers uit andere delen van de wereld om hun gemaakte creaties aan een nieuw publiek te tonen.

Mojang deed de aankondiging begin deze maand op een mooi event in Beijing (bij het voor de Olympische Spelen van 2008 gekende Water Cube, dat even in Minecraft style veranderde).

Bron & foto's: https://minecraft.net/nl-nl/article/minecraft-closed-beta-comes-china

P.S. Om helemaal in de Chinese sfeer te komen, kunnen spelers van de Pocket/Windows 10 Edition sinds kort genieten van het Chinese Mythology Mash-Up Pack, dat in de 1.0.6 update verscheen. Meer info over deze update kunt u hier vinden.

Reacties op Minecraft komt naar China