Mojang: Bijna 1 miljoen PC-spelers tegelijk op Minecraft

  • 2015-01-11
  • 2902 Bekeken
2015-01-11

Sinds kort kan Minecraft-ontwikkelaar Mojang zien hoeveel mensen tegelijk Minecraft spelen.

Dat blijken er op het moment van meting 998.000 te zijn.

Ter vergelijking: op datzelfde moment speelden 911.000 mensen Dota 2, wat toen de meest gespeelde game op Steam was. En we hebben het hier over een daluur hè, Minecraft was op dat moment qua spelersaantallen verre van zijn piek, laat ontwikkelaar Mojang weten.

En het gaat dan nog niet om alle spelers

Ontwikkelaar Nathan 'Dinnerbone' Adams laat op zijn Twitter namelijk weten dat het enkel gaat om het totaal aantal spelers die Minecraft versie 1.3 of hoger op Windows, Mac of Linux spelen. De Crafters van de Pocket- en Consoleversies op iOS, Android, Windows Phone, PS3, PS4, XBox 360 of XBox One worden dus NIET meegerekend. Mods of geen mods, dat maakt niet uit. Het is niet duidelijk of spelers met een illegale versie van Minecraft worden meegeteld.

Statistieken: De helft singleplayer, de andere multiplayer

Nog een interessant weetje: bijna precies de helft van de Minecraft-spelers spelen singleplayer, de andere helft multiplayer. Voor mensen die via LAN spelen: de host telt als singleplayer-speler, de guest als multiplayer-speler.

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.