decolast

Mojang gaat servers blokkeren die zich niet aan de EULA houden!


Zoals sommigen misschien al niet ontgaan is, heeft Mojang hun statement nu duidelijk gemaakt omtrent hun EULA.

Mojang heeft de afgelopen 2 maanden server eigenaren op de hoogte gesteld omtrent hun breuk op de EULA, in verloren hoop hebben de diverse server eigenaren geprobeerd tot een overeenkomst te komen; maar Mojang hield zich hierop stil en gaf geen medewerking.

Wat gaat Mojang nu precies doen?


Als we het goed begrijpen, gaat Mojang servers blokkeren in alle versies, mochten deze niet voldoen aan de EULA regels.
En blijkbaar zijn ze hiermee al begonnen, er is een link gevonden waarop zichtbaar is dat sommige servers al geblokkeerd zijn: https://sessionserver.mojang.com/blockedservers

Op het moment zijn deze servers geblokkeerd: (Actuele lijst: https://blocklist.tcpr.ca/)
EULA

 

Voor zover bekend is, blokkeert Mojang je server aan de hand van de hostname.

Wat betekent dit voor mijn server?


Mocht je server dus niet voldoen aan de EULA, is het mogelijk dat Mojang je server toevoegt aan de blacklist, hierdoor is het niet langer mogelijk om de server te joinen.

Wat betekent dit voor de community?


Alle middelmatige, tot grote servers zullen langzaam uitsterven door geen inkomsten, en spelers zullen enorm gelimiteerd worden qua keuze waar ze kunnen spelen. Want zeg nou zelf, een server die goed bezocht is onderhouden; kost nu eenmaal geld. Denk aan ontwikkelaars, designers, community beheerders, de server zelf en ga zo maar door.

Wat kan ik doen om dit te voorkomen?


Op het moment lijkt de enige oplossing; Je server aanpassen aan de EULA, want anders is er een kans dat deze geblokkeerd wordt.

Op Twitter is er al een trending topic bezig onder hashtag #MicrosoftSaveMinecraft, doe hier dus gewoon aan mee, ook de Nederlandse community kan verschil maken!

Even opgesomd:  • Mojang gaat servers In alle versies blokkeren die zich niet aan de EULA houden blokkeren.

  • Er is een lijst met geblokkeerde servers, tot nu toe te vinden op: https://sessionserver.mojang.com/blockedservers (lijst met zichtbare hostnames; blocklist.tcpr.ca)

  • Het zal (volgens mojang) niet mogelijk zijn om de blokkade te bypassen.

  • Wil je als server eigenaar niet geblokkeerd worden, zorg er dan voor dat je server zich aan de EULA houd.


Bronnen

Edit door Niels: Laat ook even jouw mening horen over dit toch wel belangrijk onderwerp in de Minecraft community. Dat kan in een reactie onderaan deze pagina of in ons EULA nieuwstopic op het NMCF.

Reacties op Mojang gaat servers blokkeren die zich niet aan de EULA houden!