Nieuwe Minecraft.net website

  • 2016-05-04
  • 2336 Bekeken
2016-05-04

Sinds jaar en dag is de Minecraft website grijs-zwart boordevol tekst. Mojang besefte dat het tijd was voor verandering en lanceerde een tijdje terug een betà. Sinds enkele dagen is de Minecraft.net 2.0 site officieel gereleased! De Minecraft website is van kop tot teen veranderd en gemoderniseerd. Tijd voor een opinie.

Allereerst is het stukken beter. De vorige site zag er niet uit. Onaantrekkelijk, niet gericht op alle edities, amper aangepast aan de Nederlandse taal, ronduit slechte profiel pagina...

Niet alleen is het design meer anno 2016, op de nieuwe website vind je de meeste edities veel sneller terug en ook Minecraft: Story Mode en Minecraft Realms zijn duidelijker aanwezig. Ook de downloadknop, de store en de Minecon pagina zijn stukken makkelijker te vinden. Eindelijk is er een beetje deftige ondersteuning voor het Nederlands , al is dat bijlange (nog) niet het geval op elke pagina - maar dat vergeven we Mojang aangezien de site nog nieuw is.

Toch wil ik ook wat kritiek uiten op de nieuwe site. De community pagina met handige links heb ik niet teruggevonden, alleen de meer "officiële" links op Help pagina zijn overgebleven. Vroeger kon je op de homepage zien hoeveel keer de PC/Mac versie verkocht is, ook dat is weg. Verder is het ook nog jammer dat het officiële Minecraft nieuws nog steeds via Mojang.com gaat, in plaats van de nieuwe Minecraft site te gebruiken. Bovendien is het lastig dat de ene pagina wel in het Nederlands bestaat en de andere niet. Als laatste wil ik nog zeggen dat de vernieuwing enkel voordelen biedt voor de beginnende gebruiker en als reclame (aantrekkelijkere site + véél meer naar Realms en Story Mode gericht), de meer ervaren gebruiker heeft hier geen of amper baat bij.

Ik eindig mijn artikel door nog te vermelden wat Mojang zelf vindt van hun nieuwe site:


  • De nieuwe site heeft alle functies die je zou willen gebruiken, maar het is mooier en sneller.
  • Het schaalt beter op smartphones, tablets enz.
  • Mojang is al bezig met Minecraft.net 3.0:

"That site will focus on exciting things happening in our community and provide deeper insight into the future of Minecraft and our developers. Our plan is to make Minecraft.net into a place that every player would like to visit once in a while, no matter which platform they play on - somewhere to represent what our game has become over the past few years.

But that’s some time in the future. For now, enjoy the new stylin’!"

De gloednieuwe Minecraft website

De "oude" Minecraft.net homepageBron: Mojang (Engels)

Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.