decolast

Tutorial: Banner pixel art


Pixel art wordt sinds het begin van Minecraft erg veel gebruikt als decoratiemiddel. Maar is het na al die jaren niet eens tijd voor een nieuwe vorm van pixel art? In versie 1.8 verscheen de banner voor het eerst. Deze kunnen we goed gebruiken voor een vernieuwing van pixel art!

Al deze pixel art heb ik gemaakt met banners. Het maken van banner pixel art is niet moeilijk maar het kost veel tijd. Met de om nom was ik ongeveer één uur kwijt. Ik zal stap voor stap uitleggen hoe je deze revolutionaire pixel art kan maken!

Stap 1 – Het zoeken van een plaatje

De eerste en misschien wel belangrijkste stap is het vinden van een plaatje dat je wil maken. Om het iets makkelijker te maken is het slim om al opzoek te gaan naar een plaatje dat opgebouwd is uit grote pixels. Voor de uitleg gebruik ik dit plaatje.

Stap 2 – Een vlak maken

Creëer een werkruimte waar je de banners kan plaatsen. Maak een grote muur en plaats een crafting table. 

Stap 3 – Bovenaan beginnen

Bij het maken van banner pixel art is het slim om bovenaan te beginnen. De banners bovenaan hebben 6 pixels en banners die maar deels zichtbaar zijn omdat er een andere banner overheen hangt 4. Kijk maar eens naar de voorbeelden.Bij het hartje heb je voor de bovenste 2 pixels zwart nodig en de onderste 4 rood.

Stap 1


Stap 2


Stap 3


Zorg ervoor dat je dit bij de gehele bovenste rij invult met banners zoals bij het voorbeeld.


Stap 4 – De rest

Elke banner die onder de eerste rij komt bevat maar 4 pixels. Hier is een uitleg hoe je elke pixel in kan kleuren zoals jij wilt. Voor dit voorbeeld gaan we deze banner maken: 


Stap 1


Stap 2


Stap 3


Stap 4Ga met deze banners de gehele pixel art af tot je tevreden bent.


Nu je deze vorm van pixel art onder de knie hebt kan je al je vrienden verbijsteren! Want zeg nou eerlijk, banner pixel art is toch creatiever dan de standaard pixel art?Reacties op Tutorial: Banner pixel art