decolast

Wat er valt te verwachten van Minecraft 1.12


Er zijn al veel snapshots geweest en er zijn ook al enkele pre-releases van Minecraft 1.12 uitgekomen. Dit betekend dat deze kleurvolle update snel zal komen!

De update gaat 'The World of Colour' heten en dat is niet voor niets: zo kun je nu bedden in alle kleuren craften, vind je papegaaien in allerlei kleurtjes en zijn de kleuren van wool en banners veranderd. Dat het een kleurvolle update zou worden, werd per ongeluk door een medewerker van Mojang verklapt in maart.

Het is zeker dat er 3 nieuwe blokken worden toegevoegd: cement, beton en terracote. Cement wordt een blok dat in 16 kleuren zal verschijnen. Als het cement in contact komt met water, zal het een blok beton worden. Beton is ook nieuw en zal ook verschijnen in zestien kleurtjes. Beton lijkt op clay, maar ziet er toch iets anders uit. Het blok 'terracote' ziet er maar raar uit. Het valt te maken door hardened clay in de oven te stoppen. Het blokje dat dan zal verschijnen, bevat een figuurtje. Elke kleur clay bevat een ander figuurtje. Het blok heeft verder geen nut en kan worden gebruikt ter decoratie.


Er wordt ook een nieuw diertje toegevoegd in de update: papegaaien. Er zijn vijf verschillende soorten papegaaien. Ze kunnen worden getemd met zaadjes en dan kun je ze op je schouder zetten. Papegaaien imiteren de geluiden van mobs zoals creepers en zombies, maar dan met een iets hogere toonhoogte. Ook 'dansen' papegaaien als ze in de buurt van een jukebox zijn en ze sterven als je ze een koekje probeert te voeren. 


Ook is het craften versimpelt. Als je bijvoorbeeld 8 wood in je inventory hebt, kun je op het groene boekje klikken. Er verschijnt dan een menuutje waarmee je kunt zien wat je met die blocks kunt craften. Heel erg handig, hoef je ook niet steeds het crafting recipe op te zoeken!

Er zullen aankomende dagen nog meer features worden toegevoegd aan 1.12. Je kunt alles alvast bekijken door via de launcher je versie naar pre-release aan te passen. Dit doe je door naar 'opstart-instellingen' te gaan. Vink hier 'snapshots inschakelen' aan en voeg nu een nieuwe versie toe. Selecteer hier een 1.12 pre-release. Reacties op Wat er valt te verwachten van Minecraft 1.12


  1. daand09 - Beantwoorden

    Weten jullie echt precies wanneer 1.12 uitkomt?? ik zou graag antwoord willen want dan kan ik dat gebruiken in mijn survival

  2. dutchzombiesquad - Beantwoorden

    wanneer komt de update