Over Minecraft

Wat is Minecraft?

Minecraft is een sandboxgame die wel eens vergeleken wordt met Lego. In Minecraft kan je bouwen wat en wanneer je wil. Het spel bestaat uit 2 gamemodes, namelijk creative en survival. In creative heb je alle blokken al onbeperkt tot je beschikking en kan je beginnen met het maken van creaties. Survival is iets avontuurlijker, hier moet je zelf gaan mijnen en proberen te overleven.

Je kan alleen spelen in een singleplayer-wereld. Het spel heeft echter ook een enorm grote community waardoor je bv. ook samen kan gaan spelen met familie, vrienden en/of onbekenden op een server (multiplayer) of een andere multiplayer optie. Er zijn duizenden servers tot je beschikking en er bestaan ook verschillende soorten servers, waar vaak het doel ligt op minigames (bv. SkyWars, HungerGames...) en PVP (Player Versus Player, killen dus).

Voor welke platformen is Minecraft beschikbaar?

Hieronder vindt u de belangrijkste platformen waarop Minecraft beschikbaar is. Bekijk zeker ook de Minecraft editie pagina voor een overzicht van alle Minecraft edities.

Het spel is te koop via de officiële website www.minecraft.net voor Windows , Mac OS X en Linux.

Minecraft: Pocket Edition is beschikbaar voor iOS, Android, Amazon Kindle Fire en sinds kort ook Windows Phone. Deze versies zijn te vinden in de Apple App Store, de Google Play Store, op Amazon en de Windows Phone Store.

Minecraft: Pi Edition is een versie ontwikkelt voor de Raspberry Pi. Meer info op http://pi.minecraft.net/

Tot slot zijn er ook consoleversies voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita en Wii U. Deze console versies worden echter niet ontwikkelt door Mojang zelf, maar door 4J Studios.

Wij raden aan om Minecraft te spelen op de PC, omdat dit momenteel veruit de meeste mogelijkheden biedt wat betreft servers, minigames, mods en resourcepacks.

Statistieken

Mojang komt met enkele interessante statistieken over het aantal Minecraft-gebruikers. Tijd om ze even op te lijsten:

-Minecraft is meer dan 106 859 714 keer verkocht. Het gaat uiteraard om de verschillende edities (PC/Java, Pocket Edition/Windows 10 Edition en de console versies).

-Er is een verschil tussen de verschillende continenten op gebied van platformen.

-Overal is de Pocket Edition groter dan de PC versie, maar in Azië (30%) en Europa (29%) is de PC variant wel een stuk populairder dan in Afrika (21%), Noord Amerika(19%) en Latijns Amerika (15%).

-In Latijns Amerika is de console versie met 47% het grootst. Dat is nergens anders het geval. De editie is verder ook nog populair in Noord-Amerika(40%), Europa en Afrika (beiden 35%). In Azië slaan de console versies met 19% namelijk een stuk minder aan.

-In Europa ligt het marktaandeel van de verschillende edities dicht bij elkaar. In de andere continenten is dit het geval.

Het aantal verkochte kopies van elke editie afzonderlijk is niet te vinden in de afbeelding van Mojang hieronder. Ook online vinden we dit niet zomaar terug. De Pocket Edition (PE) is namelijk verspreid over verschillende app stores, en met de nieuwe Minecraft.net website is de teller van het aantal verkochte kopies op de PC versie weg. Je kan echter toch een gokje wagen. Meer dan een jaar geleden, in januari 2015, was de Pocket Edition 30 miljoen keer verkocht. De PC/Mac (Java) versie toen iets meer dan 18 miljoen. Afgaande op het feit dat men veel updates heeft doorgevoerd op PE en minder op de PC versie, kunnen we ervan uitgaan dat de PC versie in verhouding niet groter zal zijn dan toen.

-Niels

Deze pagina wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Laatste update: 13/07/2016 door Niels

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.