10 Minecraft tips die je nog niet kent

  • 2014-08-05
  • 20504 Bekeken
2014-08-05

Bij elke update in Minecraft komen er meer opties, maar ook meer bugs. Normaal heel vervelend maar wat als je die nou eens positief gebruikt?

Tip 1 - Beweeg sneller en scherper op ijs

Springen en rennen op ijs zorgt ervoor dat je ontzettend snel kan gaan. Nog beter is om te bukken als je opeens een andere kant op moet, je stopt dan namelijk voor een frame en vliegt niet door zoals normaal. Mocht je geen ijs in de buurt hebben maar wel sneeuw, wees niet getreurd. Je gaat sneller op sneeuw dan op ijs! Ja, inderdaad, dat is een bug, maar ach. who cares?

Tip 2 - Gebruik fakkels om richting te geven

Minen kan erg irritant zijn als je niet de goeie richting op gaat. Voor je het weet zit je zo op kilometers afstand van je base. Gebruik daarom torches/fakkels. Plaats ze op de ene kant van de muur, zeg rechts, als je gaat minen. Als je dan weer terug wilt, volg ze dan terug met de torches aan de linkerkant. Simpel en waarschijnlijk al bekend, maar dan lees je toch lekker de volgende tip?

Tip 3 - Nooit verdrinken

Zwemmen is cool. Niet als je verdrinkt helaas. In 9 van de 10 keren ben je altijd je stuff kwijt. Een emmer kan soms best helpen! Mocht het nodig zijn, zak naar de bodem. Richt dan naar boven met de bucket in je hand en gebruik het. Zo ontstaat er een luchtpilaar onder water om je te laten ademen.

Tip 4 - Vallen zonder damage

Water kan je ook gebruiken om juist veilig af te dalen. VAN EEN GIGANTISCHE BERG, JA?! Inderdaad. Neem een bucket met water mee als je op ontdekkingsreis gaat. Wanneer je van een rotswand afspringt, richt er dan mee naar beneden en blijf klikken. Als alles goed gaat, land je veilig in het water. Na afloop wel opruimen, anders worden je schoenen nog nat..

Tip 5 - Sneeuw om Ender Dragon af te slachten

The End is altijd een feest. Dansen en twerken met Endermen en opeens komt die partycrasher weer. Ender Dragons zijn lastig te verslaan, je moet die healthtowers vernietigen, Endermen afslaan en dan ook nog eens die Dragon volstouwen met pijlen. Tenminste, zo doen de meeste spelers het. Wat weinig mensen weten is dat sneeuwballen minstens zoveel damage doen, misschien nog wel iets meer. Voordeel is dat je ze compact (in blokken sneeuw) kunt meenemen en ontzettend goed vindbaar is.

Tip 6 - Endermen afslachten zonder dood te gaan

Als je dan toch bezig bent in The End, neem een pumpkin mee. Zet het op je hoofd en ze vallen je niet aan, wat je ook doet. Kijk naar ze, stalk ze, sla ze. Je hoeft eindelijk niet meer weg te rennen.

Tip 7 - Klim over Fences

Die Fences zijn ook best irritant. Ok, het ziet er mooi uit maar je kunt er net niet overheen springen. Ik geef toe, dat is meestal ook wel de bedoeling, maar ik hou niet van die fence-gates. Plaats daarom een ladder tegenover een fence. Jij kan erover heen maar geen enkel ander mobje kan dat ook. of je gebruikt inderdaad ook een fence-gate..

Tip 8 - Bacon

Bacon is het beste wat er is. Wie houd er nou niet van die heerlijke zoute stukjes vlees? Helaas is het nogal een werk om varkens te slcahten, porkchops te vangen, te bakken et cetera. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Pak flint-and-steel en burn the pigs! Zij gaan dood en jij krijgt direct gebakken porkchop! Loop alleen niet zelf in het vuur, het is toch best erg dat ik dit erin moet zetten..

Tip 9 - Hengels om te trollen

Is die ene gozert van de server weer bezig om je te stalken maar springt hij steeds op daken of bomen? Pak een hengel! Het is niet alleen om vissen mee in te halen, maar je kunt ze ook gebruiken op players! Oja en mobs natuurlijk, maar wie let daar nou weer op?

Tip 10 - Fishy time!

Geen varkens of koeien in de buurt maar wel een meer? Dan heb je dikke kans dat daar veel vis in zit. Helaas kan het heel lang duren voordat je vis uiteindelijk gevangen hebt. Vis daarom als het regent! De kans dat je wat vangt is 50% meer, net zoals in RL.

Extra tip - Anti-creeper methode

Creepers rond je huis zijn gewoon niet cool. Katten wel. Neem daarom katten! Nouja, niet daarom eigenlijk. Katten schrikken creepers af. Waarom en hoe? Geen idee. Mojang claimt dat het een bug is, maar ikzelf denk dat het gewoon een klein extraatje is.

Meer tips of heb je er juist een? Doe hem maar even in de reaguursels hieronder!

@Appeltjens

Alex

Oprichter en eigenaar van ASNGaming.net. Hij regelt daar al het werk, en zorgt voor aftermovies and shit. Eigenlijk de eindbaas van alles. Hier is hij eigenlijk een beetje meh.
Meer van hem lezen? Check het archief door op zijn naam te klikken!

Ontvang wekelijks onze verhalen van ons in je inbox.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, updates en trends rondom Minecraft. Mis niets van dit populaire spel!

Elke week de leukste artikelen

Elke week de beste Minecraft-verhalen! Mis geen enkel leuk artikel en blijf op de hoogte van alles wat er speelt.